Sådan gør du
Pizzadej
Hæld koldt vand i en skål, og rør gæren i, til den er opløst. Tilsæt mel og salt, og ælt, til du har en sammenhængende dej – det tager 5-10 minutter. Tilsæt så olivenolie, og ælt dejen godt igennem i yderligere 5 minutter – tag nogle pauser undervejs, hvis du bliver træt i armene. Dejen skal blive blød og elastisk. Del dejen i 3 lige store stykker, og form dem til boller. Sæt dem på et melet underlag, og dæk dem med køkkenfilm. Lad dejene hæve til ca. dobbelt størrelse – det tager ca. 2 timer på køkkenbordet eller natten over i køleskabet. Rul pizzadejene tyndt ud – enten som de gør på dit lokale pizzeria mellem hænderne – eller med en kagerulle eller vinflaske på et melet bord.
Fyld og bagning
Tænd ovnen på maksimal varme i god tid med en pizzasten eller en omvendt bageplade i. Lad den varme op i 20-30 minutter.
Skyl grønkålen grundigt, og dup den tør i et rent viskestykke. Skær stænglen fra, og bryd bladene op i små buketter. Pil løget, halver det, og snit det fint. Vend kål og løg sammen i en skål, så du har det klar – det skal først på pizzaen efter bagning. Hvis kartoflerne er hele eller i store stykker, så skær dem i mindre skiver. Vend dem med lidt olivenolie. Fordel osten jævnt på den udrullede pizzadej og dernæst kartoflerne.
Brug en pizzaspade, låget fra en pizzabakke eller en bageplade til at skubbe pizzaen ind på bagestenen/bagepladen. Bag, til pizzaen har fået noget farve og ser færdig ud – det tager ca. 10-15 minutter.
Fordel kål og løg på den friskbagte pizza. Drys med lidt salt, kværn lidt peber over pizzaen, og slut af med et lille skvæt olivenolie.
Ingredienser
Pizzadej
200 g koldt vand
10 g gær
360 g hvedemel
10 g salt
1 dl olivenolie
Fyld
300 g kartofler (rester af stegte eller kogte)
200 g fast feta
3 spsk olivenolie
1 grønkål
1 lille løg
salt og peber