Sådan gør du

Dej

Hæld mælken i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og ælt dejen, til den er helt glat og blank og slipper skålen. Det tager ca. 7-8 minutter, så du skal bruge en røremaskine og indstille den på lav hastighed.

Skær smørret i små terninger, og kom dem i dejen, som nu skal æltes til den er blank og glat - det tager ca. 7-8 minutter. Lad herefter dejen hvile lunt i 1½ time med et klæde over, så den hæver lidt op. Slå dejen ned til en fast klump, pak den ind i husholdningsfilm og lad dejen køle af i køleskabet i mindst 1 time.

Snurrerne

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på ca. 30x60 cm. Smør basilikumspesto ud over dejpladen med en dejskraber, så det er jævnt fordelt. Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel indover den første, så du har 3 lag dej. Rul nu dejen ud igen til ca. 30x30 cm, og skær den i 12 strimler, der er 30 cm lange og ca. 2,5 cm brede.

Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat fra hver ende, så den får 6-7 snoninger. Tryk ikke så hårdt, at du klemmer pestoen ud. Tag den snoede dejstrimmel op med den ene hånd, og sno den 2 gange om din anden hånds pege- og langfinger. Læg den resterende dejsnip henover de to snoninger, placér den mellem din pege- og langfinger, og træk fingrene til dig, så snippen hæftes ind i kanelsnurren. Sæt snurrende på et par bageplader med bagepapir, så snoningerne vender opad. Lad dem hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse. Pensles med æg og der toppes med revet ost og græskerner. Bages ved 200° i ca. 12–14 minutter. Afkøl kanelsnurrerne på en rist.

Ingredienser

Dej

5 dl koldt sødmælk
20 g gær
1 æg
1000 g hvedemel
20 g sukker
20 g salt
150 g koldt smør

Fyld

2 bøtter Meyers basilikumspesto eller 200-250 g hjemmelavet.

Topping

100 g solsikkekerner
100 g fast smagfuld krystalost, gerne let røget