Sådan gør du
Kålen hakkes groft eller skæres i fine strimler. Æg piskes let i en skål og blandes med lidt hvedemel af gangen til det har en tyk konsistens. Spidskål og dashi pulver/bouillion tilføjes + bagepulver og salt. Blandingen røres sammen og sættes til side. Varm en pande op med neutral olie. Fyld halvdelen af blandingen på panden så det bliver en tyk pandekage form. Når blandeingen har fået stegeskorte tilføjes bacon i strimler til at dække toppen hvorefter pandekagen vendes. Steges videre i ca. 2-3 min også derefter 5 min under låg. Skæres ud i mundrette stykker og toppes af med japansk mayonaisse, okonomiyaki sauce, sesam, tang og katsuobushi bonito flager.
Ingredienser
1 hoved spidskål
2 forårsløg
125 g bacon
5 æg
150 g hvedemel
10 g dashi pulver eller bouillon
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
Topping
Japansk okonomiyaki sauce (find hos den kinesiske købmand, evt. i torvehallerne)
Japansk kewpie mayonaise (find hos den kinesiske købmand, evt. i torvehallerne)
Tørret tang, fintskåret
hvid sesam
karsuobushi (tørret bonita flager) (find hos den kinesiske købmand, evt. i torvehallerne)