Tilbage til opskrifter

MARENGS MED FLØDECREME OG RÅSYLTEDE JORDBÆR

En vaskeægte sommerdessert, der er perfekt til sommerens arrangementer eller til at slukke den søde sult. 

Sådan gør du

Marengs

Forvarm oven på mellem 80-100 grader. Pisk hviderne luftige, og tilsæt derefter sukker lidt ad gangen, og citronsaft lidt ad gangen. Pisk i minimum 10 minutter, til massen er sat og ensartet.

Flødecreme

Kom mælk og piskefløde i en lille kasserolle. Bring det tæt på kogepunktet. Pisk æggeblommer og sukker sammen med vanilje og majsstivelse, så det kun lige er en ensartet masse. Hæld lidt af den varme mælke-fløde i æggeblandingen under piskning, og hæld derefter det hele tilbage i kasserollen. Lad cremen legere og tykne under omrøring over svag varme, til den rammer 85º på et termometer. Tag den straks af varmen, og sigt den gennem en sigte over i en skål. Dæk overfladen med husholdningsfilm, og opbevar creme anglaise i køleskabet, hvor den kan holde sig i 4 dage. Den kan i øvrigt også fryses.

Råsyltede jordbær

Skyl jordbærrene og skær dem i små stykker. Læg dem i en skål og drys sukkeret over. De råsyltede jordbær kan fint holde sig i køleskab i 5 dage.

Ingredienser

Marengs

3 æggehvider
165 g flormelis
1 tsk citronsaft

Flødecreme

2 ½ dl sødmælk
2 ½ dl fløde
6 æggeblommer
50 g sukker
1 spsk majsstivelse
1 vaniljestang

Råsyltede jordbær

1 bakke jordbær
3 spsk rørsukker