En julet peberkagedej, der kan udstikkes og pyntes med glasur i forskellige farver og alt det krymmel og drys, du kan få fat i.

Sådan gør du

Tag smørret ud af køleskabet, og lad det stå et par minutter på køkkenbordet. Find de andre ingredienser frem, og bland mel, krydderier og bagepulver sammen.

Rør smør og sukker godt sammen i en stor skål.

Tilsæt ægget og siruppen. Rør det sammen med hænderne – det bliver til en meget fast masse.

Ælt mel og krydderiblanding sammen med smør-ægge-blandingen med hænderne. Ælt det sammen, til alt er godt blandet – men ikke længere end det.

Tryk dejen lidt ned, så den er cirka 2 cm tyk. Dæk den grundigt med køkkenfilm, eller pak den ind i en frysepose, og læg den i køleskabet i mindst en time.

Drys rigeligt med mel på bordet. Del dejen i to stykker, og rul det ene dejstykke ud med en kagerulle. Det skal være ca. 3 mm tykt.

Udstik småkagerne, og løft dem forsigtigt over på en bageplade med bagepapir. Rul det andet stykke dej ud, stik også det ud, og rul også resterne af dejen ud, så du får brugt det hele. Bag peberkagerne i ca. 8-10 minutter ved 200°, til de er flot gyldne. Hold et vågent øje med dem – pludselig bliver de for mørke.

Rør flormelis og vand sammen. Del glasuren i flere portioner, alt efter hvor mange farver du har. Farv hver portion glasur med en enkelt dråbe farve. Pynt kagerne, når de er kølet af.

Tip

Hvis dejen er ved at klistre fast til bordet, når du ruller den ud, så kan det være en god idé at drysse mel på oversiden af dejen og så lige vende den rundt med hænderne. Det kan du gøre flere gange, hvis du har brug for det.

Ingredienser

Småkager

100 g smør
65 g sukker
1 æg
1 spsk mørk sirup
1 tsk bagepulver
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
190 g hvedemel

Pynt

200 g flormelis
2 spsk vand
frugtfarve
forskellige slags krymmel

Find opskriften i Meyers bageskole for børn

Find bogen her