Kagen her er lidt som en gulerodskage – men lavet med græskar. Brug fx det græskarkød, du skærer fra, hvis du udhuler græskar til halloween. Hvis du ikke har en blender, kan du bruge mandelmel eller hvedemel i stedet for de blendede græskarkerner.

Sådan gør du

Du behøver ikke skrælle græskarret, bare du vasker det grundigt. Skær græskarkødet i både, og fjern kernerne med en ske. Riv græskarret på den grove side af rivejernet

Smelt smørret i en lille gryde. Bland hvedemel sammen med blendede græskarkerner, kanel, bagepulver og salt i en skål, så du har det klar. I en anden stor skål, pisk sukker og æg sammen med en håndmixer, til det er luftigt og hvidt.

Kom smeltet smør og olie i blandingen, og rør det godt sammen med en dejskraber.

Kom melblandingen og det revne græskar i, og bland med dejskraberen, til du har en jævn dej.

Kom bagepapir i bunden af en springform på 24 cm, og klip bagepapiret lidt til. Hæld dejen i, og fordel den med dejskraberen. Bag kagen ved 180˚ varmluft i 35-40 minutter.

Mens kagen køler af, så rør yoghurt sammen med flormelis og revet appelsinskal, og pisk det godt igennem. Tag siderne af springformen, fordel cremen på kagen, og pynt med smarties og græskarkerner.

Tip

Du kan tjekke, om kagen er færdig, ved at prikke i den med spidsen af en kniv – der må ikke sidde dej på, når den kommer op.

Ingredienser

Kagen

300 g græskar (Hokkaido eller anden spisegræskar)
100 g smør
200 g hvedemel
50 g græskarkerner , blendet helt fint
2 tsk stødt kanel
2 tsk bagepulver
225 g sukker
4 æg
3 dl solsikkeolie (eller anden neutral olie)

Yogurtcreme

400 g græsk yoghurt 10%
90 g flormelis
skal af 1 usprøjtet appelsin

Pynt

1 håndfuld smarties
1 dl græskarkerner

Find opskriften i Meyers bageskole for børn

Find bogen her