Tilbage til opskrifter

Gyoza - japanske dumplings med kyllingekød

Sådan gør du

Hak kål, forårsløg, svampe, hvidløg, ingefær helt fint og kom det i en skål. Tilsæt det hakkede kød og de resterende ingredienser, og bland det grundigt sammen. Tag et stykke dej og fyld ca. 1 tsk. i midten, hvorefter du fordeler vand rundt i øverste halvdel af dejen og denne foldes til en Gyoza. Varm en stor pande op med neutral olie, og sæt en lille kedel med kogende vand over. Når olien er middelvarm, fyldes panden med dumplings, og de steges let gyldne. Hæld dernæst ca. ½ dl varmt vand på panden, og kom straks låg på så Gyozaerne bliver dampet. Når alt vandet er fordampet, kommes en smule olie på panden, og Gyozaerne steges sprøde i yderligere 1-2 min.

Ingredienser

300 g hakket kyllingekød
150 g sommerkål
2 forårsløg
2 store svampe
2 fed hvidløg
20 g ingefær
2 spsk soja
1 spsk sesamolie
1 knivspids salt
½ tsk peber
Neutral olie til stegning
1 Gyoza dumpling dej ca. 25 stk.