Tilbage til opskrifter

Gravad laks med fennikelfrø

Gravad laks er en klassiker på frokostbordet, men den er også dejlig som forret i en større middag. Når du giver laksen lov til at trække i 24 timer sammen med dild, fennikelfrø, allehånde og enebær, får den en helt vidunderlig smag. Server den med godt brød og rævesovs.

Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Dag 1

Vask dilden meget, meget grundigt, dryp den godt af, og hak den fint. Knus alle krydderierne fint i en morter, og bland dem med sukker, salt og hakket dild. Anbring laksesiden med skindsiden nedad i et ovnfast fad, drys krydderiblandingen ud over den, og dæk fadet til med husholdningsfilm. Lad laksen trække i køleskabet i minimum 24 og gerne 48 timer, før den spises, og vend den rundt et par gange under gravningen.

Dag 2 eller 3

Tag laksen op af fadet og skær den ud i tynde skiver.

Tip

Server laksen med frisk dild, men husk endelig at skylle den ordentligt, da der kan gemme sig jordbakterier i frisk dild. Vil du hellere bruge tørret dild, så beregn 50 g til portionen her.

Ingredienser

1 bundt dild (se tip)
20 g fennikelfrø
10 g allehånde
10 g korianderfrø
1 stjerneanis
10 g enebær
150 rørsukker
150 g havsalt
2 ½ kg lakseside (med skind og uden skræl)