Tilbage til opskrifter

Gravad laks med fennikelfrø

Gravad laks er en klassiker på frokostbordet, men den er også dejlig som forret i en større middag. Når du giver laksen lov til at trække i 24 timer sammen med dild, fennikelfrø, allehånde og enebær, får den en helt vidunderlig smag. Server den med godt brød og rævesovs.

Sådan gør du

Dag 1

Vask dilden meget, meget grundigt, dryp den godt af, og hak den fint. Knus alle krydderierne fint i en morter, og bland dem med sukker, salt og hakket dild. Anbring laksesiden med skindsiden nedad i et ovnfast fad, drys krydderiblandingen ud over den, og dæk fadet til med husholdningsfilm. Lad laksen trække i køleskabet i minimum 24 og gerne 48 timer, før den spises, og vend den rundt et par gange under gravningen.

Dag 2 eller 3

Tag laksen op af fadet og skær den ud i tynde skiver.

Tip

Server laksen med frisk dild, men husk endelig at skylle den ordentligt, da der kan gemme sig jordbakterier i frisk dild. Vil du hellere bruge tørret dild, så beregn 50 g til portionen her.

Ingredienser

1 bundt dild (se tip)
20 g fennikelfrø
10 g allehånde
10 g korianderfrø
1 stjerneanis
10 g enebær
150 rørsukker
150 g havsalt
2 ½ kg lakseside (med skind og uden skræl)