Tilbage til opskrifter

Glutenfri salte aniskiks

Dette sprøde stykke bagværk ligger et sted mellem knækbrød og kiks og er perfekt til f.eks. ost eller til at dyppe i pureer som en snack. Tilpas kerner og frø til det, du har i skabet.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Rør alle ingredienser sammen til en ensartet dej. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til 2-3 mm tykkelse.

Fjern det øverste ark bagepapir, og bag ved 180° i 25-30 minutter. Lad pladen køle helt af, og bræk den i stykker i den størrelse, du foretrækker. Opbevar kiksene i en lukket beholder ved stuetemperatur. Her kan de holde sig i ugevis.

Tip

Hvis kiksene bliver bløde, kan du varme dem op i ovnen i nogle minutter ved 180°, så bliver de sprøde igen.

Ingredienser

30 g glutenfri havregryn
60 g glutenfrit havremel
60 g solsikkefrø
35 g hørfrø
35 g græskarkerner
15 g anisfrø
60 g fuldkornsrismel
4 g salt
100 g vand
50 g rapsolie (eller anden olie)
5 g loppefrøskaller (helst FiberHusk)

Find opskriften i Meyers Glutenfri Bageskole

Find bogen her