Tilbage til opskrifter

Glutenfri knækbrød med nødder og frø

Chia, hør, mandler og hampefrø gør de her knækbrød ekstra aromatiske. Du kan skifte frø og kerner ud, alt efter hvad du har i skuffen, og bruge den her som en grundopskrift på knækbrød.

Sådan gør du

Bland havremel, mandelmel, chiafrø, hørfrø, salt og bagepulver sammen i en skål. Rør vandet i, og ælt dernæst smørret i med hænderne. Dæk skålen til, og sæt dejen i køleskabet i 30 minutter.

Varm ovnen op til 200°. Rul imens dejen ud mellem to stykker bagepapir til ca. 2 mm tykkelse. Tag det øverste stykke bagepapir af, og drys overfladen med hampefrø.

Skær forsigtigt knækbrødene ud i den størrelse, du gerne vil have, så du undgår at skære igennem papiret. Skub knækbrødene forsigtigt lidt fra hinanden på bagepapiret, og skub bagepapiret med knækbrødene over på en bageplade.

Bag knækbrødene ved 200°, til de er flot lysebrune og virker sprøde. Det tager ca. 15 minutter.

Tip

Opbevar knækbrødene i en lukket beholder ved stuetemperatur. Der kan de holde sig sprøde og gode i et par dage. Hvis de alligevel bliver lidt bløde, kan du genskabe sprødheden ved at varme dem nogle minutter i ovnen.

Ingredienser

100 g glutenfrit havremel
40 g mandelmel
20 g chiafrø
20 g hørfrø knuste eller hele
4 g salt
2 g glutenfri bagepulver
40 g vand
40 g smør
40 g hampefrø

Find opskriften i Meyers Glutenfri Bageskole

Find bogen her