Tilbage til opskrifter

Forårsruller med kål og jomfruhummer

  • Opskrift på hjemmelavede forårsruller

En skøn sprød snack eller forret, i den mere ekstravagante klasse. Forårsrullerne er fyldt med dansk velsmag, i form af spidskål og jomfruhummer.

Sådan gør du

Skyl og rens alle grønsagerne, og snit dem herefter fint. Kom olie i en varm wok eller sauterpande, og sauter grønsagerne heri i 30 sekunder, så de bare lige falder lidt sammen.

Smag til med hakket hvidløg, friskrevet ingefær, salt, peber og fintsnittet chili. Lad fyldet køle lidt af.

Pil imens jomfruhummerne, så du står tilbage med de nøgne haler (skaller og hoveder kan du evt. komme i fryseren og bruge til at koge bisque på en anden god gang). Flæk jomfruhummerhalerne på langs, og fisk tarmstrengen ud. Krydr så halerne med salt og peber.

Nu er det tid til at lave forårsrullerne. Tag et ark dej ud på bordet, pensl let med sammenpisket æg langs alle 4 kanter, og læg herefter 1-2 spsk. grønsagsfyld på centralt, og dog lidt oppe i den ene ende.

Læg herpå 2 af de halverede rå jomfruhummerhaler. Det er vigtigt, at halerne er rå, for er de først tilberedt en gang, risikerer du, at det fine jomfruhummerkød bliver tørt, når det så tilberedes inde i rullen.

Når fyld og haler er placeret, så fold 2 af dejsiderne ind over, så de lukker til om det yderste af fyldet. Rul til sidst forårsrullen stramt sammen, og luk med lidt æg til sidst, så du er sikker på, at rullen ikke går op under stegning.

Fyld og rul alle forårsrullerne på samme måde, og friter dem herefter i 160º varm vindruekerneolie i 2-3 minutter (hvis du ikke har et termometer, kan du vurdere, om olien er tilstrækkeligt varm ved at stikken enden af en tændstik i olien – syder det omkring den, er olien klar. Kom kun 4-5 ruller i ad gangen, så olien ikke taber al varmen, og tag dem op med en hulske, efterhånden som de bliver gyldne og sprøde.

Læg forårsrullerne til afdrypning på et stykke køkkenrulle, drys med salt, og spis dem varme og friskkogte med soja og sursød chilisovs at dyppe i.

Tip

Rullerne kan også laves alene med grønsagerne, ligesom du kan erstatte jomfruhummerne med kylling eller rejer. Hvis du ikke kan spise alle forårsrullerne, kan de sagtens fryses i rå tilstand og gemmes til en anden gang. Du skal bare være opmærksom på, at kommer rullerne direkte fra fryseren, skal de have lidt længere tid i friturebadet, selvfølgelig uden at de skal blive helt sorte (det er en mulighed at give dem den sidste varme i ovnen, efter at de er blevet friterede).

Ingredienser

½ spidskål
2 bundter forårsløg
1 courgette
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
10 g ingefær
havsalt
friskkværnet peber
½ frisk rød chili
20 stk jomfruhummer
20 forårsrulledej
1 æg
1 liter vindruekerneolie til fritering

Find opskriften i Almanak

Find bogen her