Tilbage til opskrifter

Fasangårdens Hønsesalat

Sådan gør du

Dagen før

Strø 1 kg fasan/kyllingelår med fint salt og lad det trække på køl i 12-24 timer.

På dagen
Fasan/kyllingelår

Læg lårene fra fjerkræene op på en bageplade og bag ved 130 grader i 35 minutter. Lad lårene sætte sig i 30 minutter. Pil kødet fra lårene, mens de stadig er lune, så fedtstoffet ikke er størknet - det er nemmere. Sæt kødet til side til du skal samle salaten.

Pebermayonnaise

Rist de fire slags peber hårdt af på en varm pande i et minuts tid for at genoplive aromaerne. Kværn peberen i en kaffekværn eller mort det i en fin stenmorter. Sæt det til side. Pisk æggeblommer med hvidvinseddike og salt til at blandingen er lys og luftig. Tilsæt derefter rapsolie lidt efter lidt under piskning. Start med at tilsætte et par spiseskeer olie, mens du pisker og tilsæt så mere og mere olie, til du har brugt det hele. Tilsæt evt. mere olie hvis konsistensen ikke er tyk nok. Smag mayonnaisen til med peberen fra tidligere. Bland mayonnaise, cornichoner, kapers, grovkornet sennep og creme fraiche og rør blandingen sammen. Tilsæt så det plukkede lårkød og omrør en sidste gang.

Servering

Fasansalaten serveres bedst efter nedkøling, så den har haft mulighed for at sætte sig og trække smag. Salaten kan serveres for sig, men det klæder den at blive ledsaget af friske krydderurter f.eks. fintsnittet purløg, basilikum eller karse. Alt efter årstiden kan du også tilføje små skiver af sprøde danske æbler, skiver af solmodne tomater, sprødstegt dansk økolog

Ingredienser

Fasan/kyllingelår

1 kg fasan eller kyllingelår - du kan bruge begge dele, alt efter hvad du har til rådighed

Pebermayonnaise

½ spsk rosapeber
½ spsk sort peber
½ spsk lang peber
½ spsk hvid peber
½ dl æggeblommer
2 spsk hvidvinseddike
½ tsk salt
3 dl rapsolie

Samling af fasansalaten

½ kg plukket fasan eller kyllingelår
250 g pebermayonnaise
50 g hakkede cornichoner
50 g hakkede kapers
50 g helkornet sennep
250 g creme fraiche 30 %