Tilbage til opskrifter

Claus Meyers grove hvedebrød

Nedenstående opskrifter har jeg perfektioneret over mange år med henblik på at åbne maksimum velsmag med en tidseffektiv indsats så jeg til gengæld konstant, på trods af en travl hverdag, kan forsyne min familie med frisk hjemmebagt brød. Opskriften nedenfor bygger på at jeg bager et brød som minimum hver anden dag, gerne hver dag. Til gengæld bruger jeg kun 5-6 minutter om dagen. Der er altid afsætning på godt brød og skulle det bliver noget tilbage er der masser at bruge der til. Fra suppefyld til arme riddere og rasp.

Bestil maden til din fest — leveret lige til døren

Se alle vores catering menuer her

Sådan gør du

Brød

Kom din fordej i røreskålen, tilsat vand, mel og salt. Evt gær. Rør dejen i hånden eller på maskine til dejen slipper skålens sider. Lad den hæve køligt 12-24 timer. Tag ¾ af dejen fra form den til et rundt brød. Læg et klæde i en skål, drys det med fuldkornsmel og læg dejen deri. Lad brødet hæve semilunt, eller, lunt 3-6 timer. Varm ovn med bagesten op til 250 grader. Min 45 minutter så stenens varme følger med. Drys dejen med groft mel, vend ud på en dejspade, snit den evt med skarp kniv eller barberblad, og glid dejen over på stenen. Bag ca 30 minutter. Køl brødet af før du skærer af det selv om det kan være svært at vente :) Den ¼ af dejen du ikke bagte er fordejen til din næste dej. Du kan fint komme lidt honning i dejen hvis du kan lide en dej med en lidt sødere smag.

Ingredienser

Brød

3 g dej fra sidste bagning
500 g vand
400 g fint hvedemel
300 g groft hvedemel
12 g salt
2 g gær (hvis du ikke føler dig tryg ved din surdej)