Sådan gør du
Dag 1
Lav fordejen ved at hælde det kolde vand i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt melet, og ælt fordejen godt sammen. Sæt den i køleskabet i 12 timer.
Dag 2
Tag fordejen ud af køleskabet, et par timer før den skal bruges, så den kan temperere på køkkenbordet. Lav briochedejen i en anden skål: Bland mælk, mel, salt og æg sammen, og ælt det til en smidig dej. Ælt nu blødt smør i dejen. Ælt, til dejen igen er blevet smidig, og ælt så sukker i dejen. Ælt dejen godt igennem med sukkeret, tilsæt fordejen, og ælt det hele rigtigt godt igennem. Hvis du ælter i hånden, skal du regne med at bruge 8-10 min., på røremaskine 68 min. Stil herefter dejen til hævning på køkkenbordet i 2 timer med et fugtigt klæde over. Slå dejen ned på et melet bord, og lad den herefter ligge tildækket på bordet i 30 min. Del så dejen i 2 stykker, som hver trilles til en pølse, og del hver dejpølse i 10 stykker. Form dem til boller, og sæt dem på to bageplader med bagepapir, og lad dem hæve et par timer til dobbelt størrelse. Pensl briocherne med sammenpisket æg, og bag dem ved 220° i ca. 10-12 min., til de er gyldne og luftige. Afkøl dem let på en bagerist. Lav imens fyldet: Hak ramsløgsbladene groft, kom dem i en blender, og tilsæt yoghurt, honning, citronskal, salt og peber. Blend til en glat grøn creme, og smag evt. til med ekstra salt og peber. Pil rødløget, og skær det ud i helt tynde skiver. Pluk og skyl hjertesalaten, og afdryp den grundigt. Skær de lune briocher igennem, smør dem med ramsløgscreme, og kom skiver af røget laks samt salat og rødløg i dem. Spis briocherne med det samme som en del af en brunch eller som frokostsandwiches – eller pak dem i en skovturskurv, og tag dem med ud i det spirende grønne.
Fyld
Hak ramsløgsbladene groft, kom dem i en blender, og tilsæt yoghurt, honning, citronskal, salt og peber. Blend til en glat grøn creme, og smag evt. til med ekstra salt og peber. Pil rødløget, og skær det ud i helt tynde skiver. Pluk og skyl hjertesalaten, og afdryp den grundigt.
Skær de lune briocher igennem, smør dem med ramsløgscreme, og kom skiver af røget laks samt salat og rødløg i dem.
Ingredienser
Fordej
20 g gær
1 dl koldt vand
250 g hvedemel
Briocheboller
20 g gær
1 ¼ dl koldt vand
250 g hvedemel
750 g hvedemel
10 g havsalt
12 æg
300 g blødt smør
1 dl mælk
100 g sukker
1 sammenpisket æg til pensling
Fyld
10 friske blade ramsløg
1 dl græsk yoghurt 2%
1 tsk akaciehonning
havsalt
Friskkværnet peber
1 rødløg
1 hjertesalat
200 g røget laks