Tilbage

Madens Folkemøde 2023

For fjerde gang slår Madens Folkemøde teltpælene i jorden i den lollandske muld på Engestofte Gods. Den 2. og 3. juni står store smags- og måltidsoplevelser i kø, når det skal handle om det, der er på vores tallerkner, og måden vi producerer det på. Ambitionen er, at Madens Folkemøde sætter scenen for den vigtige demokratiske diskussion om vores fødevaresystem og vores madkultur.

Vi er stolte over, at det er lykkedes at stable Madens Folkemøde på benene igen i 2023, hvor så mange dygtige fagfolk, debattører og private madinteresserede er samlet omkring mad i smukke omgivelser på Engestofte Gods på Lolland. Der er en mangfoldighed af indslag og mad på programmet, som er spækket med spændende debatter, madoplevelser og talks, som vores venner og kolleger fra madens verden står for. Vi deltager vi også med en række events, som du kan læse om nedenfor.

 

> Se vores events her <

 

 

 • Fredag 2. juni

  GIVE PEAS A CHANCE!

  Bælgfrugter bliver af flere beskrevet som løsningen på adskillige kriser; en umiddelbar ydmyg og simpel nøgle til en grøn madomstilling. I denne debat forsøger vi at blive klogere på både forhindringer og potentialer; vi anskuer bælgfrugterne gennem forskellige prismer, og inviterer derfor en adfærdsforsker, en miljøekspert og en særdeles dygtig avler på scenen for at brede perspektiverne ud - og for måske at bringe lysten til bælgfrugter et skridt nærmere køkkenbordet.

  HVORNÅR: FREDAG KL. 14
  HVOR: MARKSCENEN

  Læs mere
 • FREDAG OG LØRDAG

  HVORDAN KOMMER MAN TIL AT HOLDE BÆLGFRUGTER DERHJEMME?

  Kom med til masterclass, hvor vores kommer vil formidle grøn knowhow, tricks fra vores kurser i Meyers Madhus og frokost i vores Kantiner. Vi koger 30 års erfaringer ned til konkrete redskaber, som giver dig inspiration til at prøve kræfter med både ærter, linser og bønner, når du kommer hjem i dit eget køkken.

  Der vil blive serveret en række smagsprøver, som forhåbentlig hjælper inspirationen og lysten på vej.

  HVORNÅR: FREDAG KL. 14 OG LØRDAG KL. 11
  HVOR: DET DANSKE KØKKEN

  Læs mere
 • FREDAG D. 2. JUNI

  MÅLTIDETS MANGE MULIGHEDER - MADEN SOM MIDDEL TIL SOCIALE FORANDRINGER

  Selvom størstedelen af børn og unge i Danmark har det godt, ser vi desværre en tendens til, at flere børn og unge mistrives, har dårlig mental sundhed, og som fx kæmper med ensomhed. Det er samfundsproblemer, som naturligvis skal gribes an fra mange vinkler. Maden er en af dem.
  Tre organisationer deler ud af deres konkrete erfaringer med at bruge mad og madlavning som middel til at styrke trivslen hos børn og unge.

  HVORNÅR: FREDAG KL. 15.45
  HVOR: LOEN

  Læs mere

DET KAN DU ELLERS OPLEVE PÅ
MADENS FOLKEMØDE 2021

 • FREDAG D. 2. JUNI

  AFTENSOL, KOLDE ØL OG SOMMERRETTER HOS LILLE MEYER

  DJ Hunsex spiller solen ned, imens Lille Meyer serverer god stemning og en fyldig ærte-salat med ramsløg, kimchi-slaw, bagte nye løg, labneh-dressing og fladbrød fra stenovn samt sommerminestrone med letrøgede asparges, nye løg og masser af urter – naturligvis også med fladbrød fra stenovn.

  Mon ikke der også der er en barsnack at finde? Du kan nyde maden med en frisk lemonade eller en Lille Meyer bajer til sprøde toner i loungeområdet.

  HVORNÅR: FREDAG KL. 18-21
  HVOR: GÅRDSPLADSEN

  Læs mere
 • LØRDAG D. 3. JUNI

  MADFÆLLESSKABER - LØFTESTANG TIL SOCIALE TRIVSEL

  Socialgastronomi og sociale madfællesskaber er tiltag rundt omkring i landet med fokus på fællesspisninger, madklubber og andre sociale tiltag, der samler folk og skaber sociale forandringer og empowerment via maden. Maden har m.a.o. potentiale for at skabe fællesskaber og relationer på tværs af alder, etnicitet og køn.

  Denne debat vil være en erfaringsudveksling mellem aktører, som arbejder med forskellige former for madfællesskaber og skal give inspiration til at starte madfællesskaber op rundt omkring i landet.

  HVORNÅR: LØRDAG KL. 12
  HVOR: MARKSCENEN

  Læs mere
 • LØRDAG D. 3. JUNI

  ÅRTUSINDERS KORN - SMÅ FORTÆLLLINGER OM CIVILISATIONS, UFRED, SURDEJSBAGERIER OG KLIMATILSPASNING

  Vi undersøger kornets betydning for nogle af verdens væsentligste begivenheder – historisk og i samtiden. Rummer kornet både kimen til dystre spekulationer og ufred, og samtidigt også lyspunkter for den dyrkede landbrugsjord, den entusiastiske surdejsbager og vores fælles madkultur?

  Vi bryder brødet og forsøger at finde svarene hos en madhistoriker og museumsinspektør, landets måske dygtigste økologiske kornforædler samt en bestyrelsesformand og rådgiver.

  HVORNÅR: LØRDAG KL. 14
  HVOR: GÅRDSCENEN

  Læs mere

MAD OG DRIKKE

Madens Folkemøde pirrer sanserne med et madmarked fyldt til randen med nye madperspektiver, lokale råvarer og masser af velsmag, og børnene bliver budt på spiselige, sjove og skæve oplevelser med mad i fokus.

Vores venner i Lille Meyer langer fyldige ærte-salater med ramsløg, kimchi-slaw, labneh-dressing og fladbrød fra den brændefyret stenovn og en forårsminestrone med letrøgede asparges, nye løg og masser af urter over disken, imens der er kolde Lille Meyer bajer på køl og syrlige lemonade i glasset. Derudover kan du besøge de mange andre mad- og drikkeboder med lokale og bæredygtige delikatesser, dansk vin, sparkling tea, raw cider og meget mere.

 

Praktisk info

• 2. og 3. juni på Engestofte Gods på Lolland
• Dagsbilletter koster 60 kr. og kan købes ved indgangen
• Gratis adgang for studerende og børn op til 12 år ifølge med en voksen