Tilbage

Madens Folkemøde 2021

For anden gang slår Madens Folkemøde teltpælene i jorden i den lollandske muld på Engestofte Gods. Den 24. og 25. september står store smags- og måltidsoplevelser i kø, når det skal handle om det, der er på vores tallerkner, og måden vi producerer det på. Ambitionen er, at Madens Folkemøde sætter scenen for den vigtige demokratiske diskussion om vores fødevaresystem og vores madkultur.

Vi er stolte over, at det er lykkedes at stable Madens Folkemøde på benene igen i 2021, hvor så mange dygtige fagfolk, debattører og private madinteresserede er samlet omkring mad i smukke omgivelser på Engestofte Gods på Lolland. Der er en mangfoldighed af indslag og mad på programmet, som er spækket med spændende debatter, madoplevelser og talks, som vores venner og kolleger fra madens verden står for. Vi deltager vi også med en række events, som du kan læse om nedenfor.

 

> Se vores events her <

 

 

 • Fredag kl. 15-18 og lørdag kl. 10-17

  KÆMPE KRABBEBISQUE-WORKSHOP

  Langs de danske kyster kan du sommeren igennem fange de velsmagende strandkrabber. Lær hvordan, du kan forvandle strandkrabber om til en god, kraftig krabbebisque. Sammen hakker, snitter og flækker vi krabber, som alt sammen tilberedes og simrer på det kæmpe store feltkomfur med hjælp fra Lolland-Falster Brandvæsen. Kystfisker Kompagniet leverer lokalt fangede krabber fra bundgarnsfiskeriet ved Langø på Lolland.

  Læs mere
 • LØRDAG 12.00 – 12.45

  DET DAGLIGE BRØD OG MORGENDAGENS BRØDKULTUR

  Vi inviterer et par af Danmarks fremmeste bagere en tur i bageriet til en snak om udviklingen af den danske brødkultur, og ikke mindst gavmildt demonstrerer og formidler hvordan man kan lykkedes med velsmagende brød i egen ovn.

  Læs mere
 • Lørdag kl. 14.30 – 15.15

  VEJEN TIL BÆLGFRUGTER I HVERDAGEN

  Bælgfrugter er kommet med i kostrådene og anbefalingen er 100 g tilberedte bælgfrugter om dagen –
  Mød Thomas Starcke og Martin Horn fra Meyers kantiner og Bo Frederiksen fra Meyers Madhus, der giver tips, tricks og smagsprøver, der inspirerer til at få mange flere mennesker til at spise langt flere bælgfrugter (og mindre kød).

  Læs mere

DET KAN DU ELLERS OPLEVE PÅ
MADENS FOLKEMØDE 2021

 • Lørdag kl. 15-17

  FLODER AF HAVREGRYN OG MÆLK

  Vær med, når en række madfolk, forskere, musikere og kunstnere vender vrangen ud på begrebet værtskab.

  Vi undersøger gæstfrihedens væsen, men ser også nærmere på dens modstykke, afvisningen. Hvad sker der, når man ikke føler sig ventet og velkommen, og er der noget vi kan gøre bedre, sammen?

  Klik på pilene og se hvad årets program ellers byder på af spændende arrangementer!

  Læs mere
 • Fredag kl. 14 -18 og lørdag kl. 10 – 17

  KORNETS REJSE FRA JORD TIL BORD

  Tag børnene med på kornets rejse fra jord til bord. Vi smøger ærmerne op og kværner korn om til mel og snakker om de forskellige korntyper.

  Vi har snydt lidt og lavet en dej af det kværnede mel, som vi sammen former til fladbrød og bager.

  Imens brødene bliver bagt, laver vi en bønnepuré med masser af urter, som vi smager til og sammen spiser på de nybagte brød.

  Læs mere
 • Fredag kl. 15.30 – 16.30

  KAFFE, KAGE OG TALK: MÅLTIDETS STYRKE I SOCIALE FÆLLESSKABER

  Hvorfor fungerer maden så godt som motor til at skabe fællesskaber for unge, der leder efter et nyt ståsted og en ny vej i livet?

  På Madens Folkemøde byder eleverne fra Højskole uden Mure indenfor til kaffe, kage og en snak om, hvordan de oplever at være en del af et forpligtende fællesskab, der er bygget op om maden og måltiderne.

  Over en kop kaffe kan du sammen med eleverne se på, hvilke elementer der gør sig gældende, når det handler om at skabe de bedste rammer for fællesskab, personlig udvikling og relationsdannelse.

  Læs mere

MAD OG DRIKKE

Madens Folkemøde pirrer sanserne med et madmarked fyldt til randen med nye madperspektiver, lokale råvarer og masser af velsmag, og børnene bliver budt på spiselige, sjove og skæve oplevelser med mad i fokus.

I vores bod kan du stille sulten med flæskestegssandwich med frilandsgris, dampende varm daal og lunt bagværk. Meyers Bageri lægger vejen forbi med skoldhed kaffe, smørbagte æbletærter og flødeskumskager. Derudover kan du besøge de mange andre mad- og drikkeboder med lokale og bæredygtige delikatesser, dansk vin, sparkling tea, raw cider og meget mere.

 

                       

Praktisk info

• 24. og 25. september på Engestofte Gods på Lolland
• Dagsbilletter koster 60 kr. og kan købes ved indgangen
• Gratis adgang for studerende og børn op til 12 år ifølge med en voksen