Meyers udnævner ny CEO

Meyers har netop udnævnt Peter Rønn-Petersen som ny administrerende direktør med tiltrædelse pr. 1. juli. Peter har siden foråret været konstitueret CEO og har tidligere stået i spidsen for Meyers Madhus. Nu bliver han permanent ansvarlig for at holde gryden i kog hos Meyers.

PRESSEMEDDELELSE

Valget af Peter Rønn-Petersen er resultatet af en grundig proces med mange gode og kvalificerede kandidater i spil. Efter flere samtaler og overvejelser blev det tydeligt for bestyrelsen, at Peter med sine stærke kvalifikationer og klare visioner for Meyers er det helt rigtige valg.

Med direktørstolen nu besat sætter madvirksomheden samtidig punktum for en overgangsperiode med et midlertidigt ledelsesteam siden begyndelsen af året, hvor man sagde farvel til daværende CEO, Jesper Wacherhausen.  

Et kendt ansigt både internt og eksternt 

Det er ikke en uerfaren kandidat, der nu skal sætte kursen. Peter Rønn-Petersen kommer med otte års erfaring i Meyers; senest som direktør i Meyers Madhus, hvor han har skabt positive resultater for både forretningen og for kulturen i madhuset og i Meyers. Under hans ledelse er det lykkedes at styrke forretningen ved fortsat at sætte værtskab, kulinarisk kvalitet og bæredygtighed i centrum. En indsats, der blandt andet har udmøntet sig i flere stærke samarbejdsaftaler med landets kommuner om økologisk rådgivning i de offentlige køkkener og andre sociale projekter, der viser vejen til bedre mad for børn og udsatte grupper. 
Og netop kombinationen af et stærkt kommercielt blik og et indgående kendskab til Meyers’ værdier og formål har været afgørende for bestyrelsens valg.

Det forklarer Jesper Uggerhøj, bestyrelsesformand i Meyers: 

Ved at vælge en så erfaren kandidat som Peter, får vi både en kulturbærer og en god købmand, som vi mener er de helt rigtige egenskaber til at løfte opgaven. Peter kender branchen, har et dybt kendskab til Meyers’ værdier og kultur og har styret virksomheden sikkert fremad i sin seneste rolle som en del af det konstituerede ledelsesteam. Vi føler os sikre på, at Peter, i samarbejde med vores stærke ledergruppe, medarbejdere og bestyrelse, kan sikre, at Meyers fortsat kan vækste forretningen og være en dagsordensættende spiller med ambitiøse visioner i fødevareDanmark.”  

Claus Meyer supplerer:

“Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Peter i snart et årti, og jeg er sikker på, at han er den rette til at løfte opgaven. Han er både visionær og ambitiøs, og så er han et menneske, alle har lyst til at arbejde sammen med. At både bæredygtighed og vores formål ligger ham så naturligt på sinde, gør mig kun endnu mere glad for, at det er Peter, der tager depechen videre."

En ny start med fokus på vækst og værtskab 

Med den nye direktør markerer Meyers også starten på en ny fase med fornyet fokus på vækst og en tilbagevenden til det entreprenørskab og den innovation, der har været en drivkraft siden virksomhedens begyndelse. Dét bliver afsættet, når Peter træder ind i rollen sammen med et mål om at definere og udfolde værtskabet, som er centrum for virksomhedens formål.
 
”Jeg er utrolig taknemmelig og glad for, at bestyrelsen har vist mig den tillid. Jeg tror stærkt på Meyers og på vores formål om at bruge maden til at skabe forandringer i samfundet i et bredt perspektiv som afsæt for en sund forretning. Jeg synes, vi har en vigtig rolle at spille i en tid, hvor klima, biodiversitet og kvaliteten af danskernes måltider er udfordret,” siger Peter Rønn-Petersen og uddyber:

”Meyers er bygget på en stærk kultur og en unik holdånd, som jeg alle dage har været enormt stolt af at være en del af. Nu glæder jeg mig til, sammen med alle mine kolleger, at fortsætte det arbejde i at skabe en bæredygtig forretning, der bliver ved med at gøre en forskel – og ikke mindst er det en klar ambition at styrke virksomhedens økonomiske resultater og sikre, at vi også på bundlinjen står endnu stærkere i fremtiden.”

 

 

Fakta:

Om Peter Rønn-Petersen:  

  • Ansat i Meyers siden 2017 – først som projekt- og programchef og siden som direktør i Meyers Madhus
  • Tidligere konsulent i Bindslev AS og KL
  • Cand.mag. i dansk, kommunikation og innovation 

Om Meyers

Meyers er grundlagt af den gastronomiske iværksætter Claus Meyer og har i 30 år arbejdet for at fremme kvaliteterne i den danske madkultur. Med særlig omtanke for bæredygtighed, økologi, klima og gode arbejdsforhold opererer Meyers på alle niveauer i værdikæden fra jord til bord. Målsætningen er ønsket om at gøre en forskel for mennesker i alle aldersgrupper og livssituationer gennem ubetinget værtskab og vedkommende måltider.
Fra d. 14. marts 2023 blev Meyers officielt et selvstændigt selskab under ejerskab af UK-baserede WSH, der på tværs af Storbritannien, Irland, Frankrig, Belgien, Holland, og nu også Danmark, står bag en række innovative virksomheder og brands inden for fødevare- og hospitality-sektoren.