Verdens Bedste Skovtur: Fremtidens mad - Før, nu og i morgen.
Kom med i skoven når madhistoriker Nina Bauer, og gastronom Jan Krag Jacobsen forsøger at hitte rede i madens fremtid.
Man har altid bekymret sig om, der ville være nok mad i fremtiden og hvad den mad ville bestå af.
Kartoflen blev i sin tid indført i Europa som et værn mod hungersnød, hvis kornhøsten slog fejl; men det tog alligevel flere hundrede år før den blev accepteret som rigtig mad, der var værd at spise. I 1913 drømte kemikeren Jean Effront om at skabe kødlignende produkter af restaffaldet fra bryggerier og destillerier. Under rumkapløbet i 1960erne opstod visioner om måltider i pilleform.
I dag udspringer bekymringerne om fremtidens mad især af klimaforandringerne og fokuserer overvejende på vores forbrug af kød. Der eksperimenteres med at dyrke kød i laboratorier og renset ærteprotein rejser verden rundt for at ende i plantefars.
Vil fremtidens forbrugere skulle vælge blandt fødevarer, hvis fremstilling er omgivet af mystik og patenter i en gastronomi skabt af ingeniører, biokemikere og finans- og marketingfolk? Giver det mening at opfinde nye industriprodukter i stedet for at udvikle brugen af velkendte råvarer eller satser vi på luftkasteller?
Disse spørgsmål og flere vil Jan og Nina komme omkring under trækronerne på Verdens Bedste Skovtur, hvor alle er velkomne.
Dato:
Den 16. juli, 19.30.
Pris: Gratis