Catering til Sankt Hans

Inden heksen brændes af og midsommervisen skal synges, fylder vi bordet med dejlige retter, der minder os om, at selvom året vender, så er sommeren lige om hjørnet, og lige nu nyder vi den lyse aften med sprøde asparges, nye kartofler og grønne urter.

 • Mad til Sankt Hans fra Meyers

  190,- pr. kuvert

  Sankt Hans menu

  Se sidste års menu

  Se menuen
 • Mange eller få?

  Hvad enten i er mange eller få, leverer vi mad til jeres Sankt Hans fra 4 personer.

 • Leveret til døren

  Vi leverer maden til døren, uanset hvor i landet du bor.

 • Kylling med smag af frihed

  Vi får alle vores kyllinger fra Løgismose, hvor de opdrættes i fuld frihed i de franske skove.

Tøv ikke med at kontakte os hvis du har spørgsmål til Sankt Hans menuen.

Kontakt os

{{Message}}

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Ikke en gyldig e-mail adresse.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Mad ud af huset til Sankt Hans

Hvorfor holder vi Sankt Hans?

Vi vil fred her til lands, sankte Hans, sankte Hans”, er stroferne fra Midsommervisen, som vi synger, når bålet tændes på sankthansaften. Inviter venner og familie til middag på sankthansaften, inden I senere drager ud i den lyse aften for at nyde bålet og Midsommerviserne.

Hvorfor fejrer vi Sankt Hans?
Sankt Hans er et andet navn for Johannes Døberen, Jesus’ fætter, som døbte Jesus. På sankthansaften fejrer vi Johannes Døberens fødselsdag, men vi fejrer også årets længste dag og årets korteste. I gamle dage troede folk, at denne nat havde særlige kræfter. Man mente, at lægeurter indsamlet på sankthansaften var mere kraftfulde, end urter samlet andre dage på året. Også de hellige kilder mente man havde en helt særlig evne til at helbrede netop denne nat. Kronisk syge valfartede derfor til de hellige kilder for at drikke kildevandet.

Hvorfor brænder vi sankthansbål af?

Skt hans bålet er for mange symbolet på sankthansaften. Bålet tændes for at varsle sommersolhvervet, hvor mørket igen vender tilbage efter lyse tider. Oprindeligt blev bålet tændt for at holde onde kræfter væk, da man troede, at de onde kræfter var mere aktive på hellige aftener som Skt. Hans. Man troede blandt andet, at heksene fløj rundt på deres kosteskaft i natten. Faktisk brændte man i Danmark helt frem til 1693, mænd og kvinder af på bålet, som man mistænkte for at have trold- og heksekræfter. Man troede, at de onde kræfter blev sendt til Bloksbjerg. I 1900-tallet opstod den danske tradition, hvor heksen blev brændt af på bålet på sankthansaften, og her startede også traditionerne med at synge Midsommerviser og holde båltaler.

Hvornår er det Sankt Hans?

Sankthansdag ligger d. 24. juni, som er dagen, hvor Johannes Døberen blev født. Traditionen i Danmark er, at vi fejrer sankthansaften dagen før hans fødselsdag, altså d. 23. juni.