Catering til pinse

Noget af det bedste ved foråret er de mange helligdage, der indbyder til stribevis af hyggelige sammenkomster.​ I slutningen af maj fejrer vi pinse, og hvilken god anledning til at invitere venner og familie til dejlig pinsemad, mens vi nyder pinsesolen danse. Med vores pinsefrokost kan du lade vores kokke sørge for maden, så du kan holde fri. Få leveret en skøn menu med pinsens dejlige retter til dig og dine gæster.

  • Levering over hele landet

    Vi leverer pinsefrokosten over hele landet (fastland og brofaste øer).

  • Minimal forberedelse

    Alt er tilberedt, du skal blot varme og servere før du kan servere en dejlig menu for dine gæster.

  • Frokost eller aften?

    Hvad enten du byder pinsegæster velkommen til frokost eller aften, kan du servere vores menu med velvalgte retter.

Tøv ikke med at kontakte os hvis du har spørgsmål til pinsefrokosten.

Kontakt os

{{Message}}

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Ikke en gyldig e-mail adresse.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Mad ud af huset til pinse

Hvorfor holder vi pinse?

Foråret byder på stribevis af helligdage, hvor vi samler dem, vi holder af, nyder årets første solskinstimer og spiser særlige retter og traditionelle menuer, som knytter sig til hver af højtiderne. Først kom påsken med sine gule kyllinger og æggejagt i haven, men 50 dage efter påskedag kommer pinsen. Ja faktisk kommer ordet ’pinse’ af det græske ord ’pentekoste’, som betyder halvtredsindstyvende. Fordi den altså er afhængig af påsken falder den forskelligt hvert år, men dog altid i maj eller juni. I år ligger pinsen i uge 23, mandag d. 3. juni til søndag d. 9. juni 2019.

Pinsen har en helt særlig tilknytning til Helligånden. Inden Jesus steg til himmels på Kristi Himmelfartsdag, lovede han nemlig sine disciple en talsmand, som kunne tale på deres vegne, når de skulle ud i verden og fortælle om den genopstandne frelser. Dem blev Helligånden, som gjorde dem i stand til at udbrede evangeliet til alle folkeslag. Derfor kalder man ofte Pinsen for kirkens fødselsdag.

Det er derfor også mest inde i kirkerne, at Pinsen bliver holdt i hævd, og her er det da også en reel festdag med pinsegudstjenester både pinsedag og 2. pinsedag, ligesom særligt Grundtvig har bidraget til festen med en lang række pinsesalmer, som vi stadig synger den dag i dag. Du kender måske også udtrykket ’at se pinsesolen danse’. Det kræver, at du enten står meget tidligt op eller fester natten igennem for at opleve de første solstråler på pinsedag. Det er faktisk en københavn’sk tradition, for når Tivoli og andre forlystelsessteder lukkede, trak folk ud imod Frederiksberg, hvor de så solen stå op fra Frederiksberg bakke.