Catering til Mortens aften

Som et lille lyspunkt i det mørke efterår, ser vi frem mod Mortensaften i begyndelsen af november. Men at stege andesteg, røre brun sovs og lave en dessert til Mortensaften på en helt almindelige hverdag kan være en udfordring for de fleste. Læg menuen i vores hænder og glæd dig til den klassiske Mortensaften menu leveret ud af huset – klar til servering. ​

  • Meyers menu til mortensaften

    225,- pr. kuvert

    Lad os sørge for maden til mortensaften

    Elsker du også den sprøde og saftige andesteg, den tætte brune sauce og alt det lækre tilbehør Mortens Aften? Og er du også skeptisk over for stegetider, køkkenhørm og indkøb på sådan en hverdag?

    Frygt ej – vi har gjort det svære nemt og tilbyder til Mortens Aften 10. november nu en skøn menu, hvor vi har gjort alt forarbejdet og I blot skal varme maden hjemme om aftenen. På 20 minutter har I en menu, der smager som om, I har lavet den selv fra bunden – for det har vi.

    Bestil menuen
  • Bestil senest d. 6. november

    Vi leverer maden lige til døren om lørdagen.

  • Mange eller få?

    Uanset om I skal være mange eller få om bordet, kan vi levere maden til jeres Mortensaften. Vi leveret mad fra 4 kuverter.

  • Anden i dit liv

    Vi henter anden hjem fra Frankrig, hvor den har levet frit hele sit liv.

Tøv ikke med at kontakte os hvis du har spørgsmål til Mortensaften menuen.

Kontakt os

{{Message}}

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Ikke en gyldig e-mail adresse.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Hvad er Mortens aften?

Mange af os ved, at det handler om noget med gæs, men vi spiser ofte and, så hvordan hænger de to ting sammen? Og hvorfor hedder det Mortens aften?
Vi skal tilbage til 300-tallets Romerrige for at finde roden til, hvorfor vi fejrer mortensaften. Her møder man Martin af Tours, i Danmark kendt som Morten bisp, som var en ung og omfavnende mand, der i en tidlig alder meldte sig ind i den romerske hær. Han blev kendt som en hellig mand efter at have udvist omsorg for fattige, helbredt sygdomme og opvækket mennesker fra døden. Den mest berømte fortælling om Martin er dog fortællingen om hans møde med Jesus. Den unge og fattige Martin delte sin kappe med en tigger, som ingen andre tog notits af. Samme nat viste den opstandne Jesus sig for Martin og fortalte, at det var ham, der var tiggeren. Efter denne oplevelse valgte Martin at trække sig fra hæren for at vie sit liv til kristendommen.

Befolkningen i Tours havde fået viden om Martins gode og hellige væsen og ønskede ham derfor som biskop i byen. Dette var Martin dog ikke interesseret i, så han gemte sig i en gåsesti, da befolkningen ledte efter ham. Gæssene fandt sig ikke i hans tilstedeværelse, så de skræppede op og afslørede Martins skjulested. Han blev fundet og tvunget ind i embedet som biskop i Tours. For at få hævn over de sladrende gæs, bestemte Martin af Tours sig for, at alle husstande skulle slagte og spise mindst én gås på den dag, han blev afsløret.

Hvad spiser man til Mortens aften?

Historien om Martin er første gang registreret i Danmark i 1616, hvor Martin af Tours fik sit danske tilnavn, Morten bisp. På dette tidspunkt var gæs ualmindelige og dermed også ganske dyre i Danmark. Som erstatning for en gås faldt valget for mange i stedet på and, hvilket ofte også er det fjerkræ, der er at finde på danske mortensaftenborde den dag i dag.

Hvornår er det Mortens aften?

Mortensdag er d. 11. november, hvilket er dagen for Morten bisps begravelse. I Danmark fejrer vi traditionelt Mortens aften dagen forinden, altså d. 10. november.