Sådan gør du
Fritteret blomkål
Skyl blomkålen, og skær buketterne af. Gem stokken og stilkene. Kog blomkålsbuketterne i letsaltet vand i 1-2 minutter, og dryp dem grundigt af.
Rør berbere-krydderiblandingen sammen med mel og øl, til det har konsistens som en glat pandekagedej. Smag til med salt. Vend blomkålsbuketterne i dejen, så de bliver godt dækket. Varm olien op til 170°; hvis du ikke har et termometer, så tjek med en tændstik uden svovl. Det skal boble livligt omkring den. Friter blomkålstykkerne i ca. 5 minutter, til de er gyldne, og læg dem på køkkenrulle.
Skær blomkålsstokken og stilkene i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Halver avokadoen, fjern skal og sten, og skær avokadokødet i skiver. Vend dem med blomkålsskiverne, og dryp med lidt citronsaft og ganske lidt olivenolie.
Burgerfyld
Skyld og tør spidskålen. Snit den groft, og vend den med citronsaft og lidt olie.
Skyl forårsløgene, og snit dem groft. Skyl kørvelen, og pluk den i buketter. Skær peberfrugten i tern, og vend den med molen.
Byg burgeren, som du kan lide den, eller server den som samlesæt.
Ingredienser
Fritteret blomkål
1 blomkål
3 spsk berbere krydderi
200 g hvedemel
33 cl øl
havsalt
Friskkværnet peber
1 l vindruekerneolie eller anden neutral olie til friturestegning
Burgerfyld
1 moden avocado
1 citron
3 spsk olivenolie
½ spidskål
1 sommerløg med top eller forårsløg
1 håndfuld kørvel
1 dl rød mojo (lav din egen ud fra vores opskrift her på siden)
1 peberfrugt
4 burgerboller
1 dl mayonnaise