Sådan gør du
Rens og skær lotusroden helt tyndt - du kan med fordel bruge et mandolinjern. Varm olien op i en gryde. Friter de skårede stykker gyldne og sprød i olien - det tager ganske kort tid, så hold øje med dem. Vend dem i salt og peber, og lad dem køle af.
Hak kødet medium groft, og vend det sammen med citronsaft, sesamolie, salt og peber. Smag til undervejs.
Gør tomaterne, krydderurterne og skalotteløgene klar, ved at skære dem ud i den ønskede størrelse. Du kan med fordel sylte tomaterne i en klassiske syltelage, for ekstra god smag til retten.
Mayonnaisen
Pisk æggeblommer, salt, peber, eddike, citronsaft og dijon til en cremet luftig konsistens. Tilsæt derefter olien i en tynd stråle, indtil mayonnaisen er blevet tyk og cremet. Mayonnaisen hældes på en sprøjtepose og lægges på køl.
Ved servering
Når mayonnaisen er kølet af, er du klar til at samle retten.
Fordel kødet på hvert stykke rugbrød og læg derefter de skåret tomater ovenpå.
Stik de friterede lotusrødder ned i kødet. Kom derefter de skårede skalotte ringe på og påfør mayonnaisen i zig zag eller som prikker.
Pynt til sidst med de friske krydderurter og riv et gavmildt lag havgus hen over tataren.
Ingredienser
4 skiver rugbrød (gerne smørristet)
480 g okseinderlår
200 g lotusrod
100 g havgus ost
1 bundt frisk basilikum
1 bundt frisk oregano
1 bakke karse
1 bundt brøndkarse
2 skalotteløg
8 stk syltede tomater (du kan også bruge almindelige)
2 spsk citronsaft
3 spsk rapsolie
Salt og peper
Olie til fritering
Smør til stegning
Mayonnaise
1 æggeblomme
1 spsk æbleeddike
1 tsk hvid peber
2 tsk salt
1 spsk citronsaft
1 spsk dijonsennep
1 dl smagsneutral olie