Tilbage til opskrifter

Spinatpandekager med lynstegt broccoli, tomat og feta

Frisk spinat i pandekagedejen giver en næsten smaragdgrøn farve og tilfører ekstra grøntsager til måltidet. Fyldet kan du variere, som du har lyst, men følger du forslaget her, så sørg for at give broccolien godt med stegeskorpe, så den får en skøn, grillet og dyb smag. 

Sådan gør du

Pandekager

Kom spinaten i en stor skål, og tilføj sødmælk, hvedemel, muskat, æg og 1 tsk. salt. Stavblend, til dejen er helt grøn.

Varm en pande op til mellemvarme med en lille sjat olie, og hæld cirka ¾ dl dej ud på panden. Tilbered pandekagen ved lav varme – så bliver farven flot – i ca. 30 sekunder, til den næsten er gennembagt. Vend den så med en palet, og giv den ca. 15 sekunder på den anden side. Gentag, til du har bagt alle pandekager. Hold dem lune, eller lun dem igen i ovn eller mikrobølgeovn lige inden servering.

Fyld

Skræl det yderste af broccolistokken, så du kommer ind til det bløde indre. Skær hele broccolien i 10-12 både fra bund til top.

Varm en stor pande op med en sjat olie, så den er meget varm, og rist broccolien i et par minutter på hver side. Kom hakket hvidløg på panden sammen med halve tomater, og rist i yderligere 2-3 minutter. Krydr med salt og peber.

Spis pandekagerne med broccolistykker, tomater og smuldret feta.

Ingredienser

Pandekager

200 g babyspinat
6 dl sødmælk
400 g hvedemel
1 ½ tsk stødt muskat
6 æg
1 tsk salt
Olivenolie til stegning

Fyld

1 ½ broccoli
3 fed hvidløg
250 g små modne tomater, halverede
125 g fetaost (eller friskost)

Find opskriften i Meyers Hverdag

Find bogen her