Sådan gør du
Hak hasselnøddekernerne groft, og rist dem på en tør pande i lidt fint salt, til de tager lidt farve.
Skræl knoldsellerien, og skær den i skiver på 1 cm. Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Kom lidt over halvdelen af knoldselleriskiverne i en gryde sammen med løg, hvidløg og vand, og lad det koge under låg ved svag varme i 25-30 minutter, til sellerien er helt mør og tæt på udkogt. Tag gryden af blusset, og lad vand og selleri blive i gryden.
Steg de øvrige knoldselleriskiver hårdt på en pande eller på grillen i ganske lidt olie, til de har en flot stegt overflade, og krydr dem med salt. Skær dem i mindre tern, og sæt dem til side.
Rens svampene, og pluk dem i mindre stykker. Steg dem på samme pande som sellerien, evt. i lidt ekstra olie, til de har taget lidt farve. Sæt dem til side.
Pil bladene af majsen, og skær kornene af kolben. Mos den kogte selleri i kogevandet med et piskeris, og tilsæt derefter majskornene. Tilsæt polenta under kraftig omrøring sammen med hasselnøddemælk og olie, og lad det simre i 5-6 minutter. Smag til med citronskal og citronsaft, salt og peber.
Top polentagrøden med svampe, stegte selleritern, grofthakket estragon og hasselnødder, og server med et godt, evt. grillet brød.
Ingredienser
1 knoldselleri
1 løg
3 fed hvidløg
1 ⅕ dl vand
150 g kantareller
1 majskolbe
125 g polenta
1 ½ dl hasselnøddemælk
¾ dl olivenolie
skal og saft af 1 usprøjtet citron
½ håndfulde estragonblade
havsalt og friskkværnet peber
Lækre og nemme madopskrifter
Find vores bedste opskrifter til alle fire sæsoner – måned for måned, opskrifter til årets højtider og masser af god inspiration til dit eget madliv derhjemme.