Tilbage til opskrifter

Salat af lynstegt oksefilet med kantareller, majs og hindbær

  • Meyers salat

Især i det thailandske køkken er de fænomenale til steaksalater. Her er en udgave fra vores breddegrader med råvarer, der er allerbedst i den danske højsommer. Brug de svampe og bær, du kan få fat i, og server den som et måltid i sig selv. Måske med en hestebønnepuré og et godt stykke brød.

Sådan gør du

Pil hvidløget, hak det fint, og vend det med knust sort peber og fintrevet citronskal. Brun kødet på begge sider i lidt vindruekerneolie på en meget varm pande. Skru ned, og steg kødet i højst et par minutter – det skal være rødt i midten. Tilsæt krydderiblandingen i de sidste 15 sekunder, og krydr godt med salt. Flyt kødet til et spækbræt, og lad det hvile.

Pak majskolberne ud af deres hylstre, og kog dem i saltet vand i 8-10 minutter. Lad dem køle af, og skær kornene af kolberne.

Børst kantarellerne fri for jordrester med en blød børste – helst uden at skylle dem. Steg dem i lidt olie på en varm pande i et par minutter, til de er let gyldne. Krydr med salt.

Kom salaten og bronzefenniklen i koldt vand i 10-15 minutter. Slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke. Skær forårsløgene i tynde skiver, lidt på skrå.

Rør hindbæreddike, olivenolie og honning sammen. Smag til med salt. Skyl hindbærrene forsigtigt under koldt vand.

Skær oksekødet – som skal have hvilet i mindst 10 minutter – i tynde skiver, og vend dem med svampene, majsen, alt det grønne, løgene, hindbærrene og hindbærvinaigretten. Lad også gerne stegesafterne fra kødet komme med. Smag til med salt og peber, og slut af med de sprøde brødchips.

Ingredienser

1 fed hvidløg
1 tsk sort peber , knust i en morter
1 tsk skal af 1 usprøjtet citron
300 g velhængt oksefilet
vindruekerneolie
2 majskolber
300 g kantareller
3 håndfulde Egebladsalat (alternativt rød lollo rosso, frisé eller hjertesalat)
1 håndfuld bronzefennikel (alternativt kørvel eller estragon)
4 forårsløg
½ dl hindbæreddike
¾ dl koldpresset olivenolie
1 tsk honning
150 g friske hindbær
1 håndfuld Hvedebrødschips
havsalt
Friskkværnet peber

Find opskriften i Meyers salater året rundt

Find bogen her