Tilbage til opskrifter

Rød spidskål bagt i barbecuesauce med mungbønner, majs og løg

  • Rød spidskål

Der er tryk på de krydrede, søde og syrlige nuancer i denne ret, der har mindelser af maden fra de amerikanske sydstater og passer perfekt til en sommeraften med gang i grillen (den kan også tilberedes færdig i ovnen). Barbecuesaucen, som er krydret med fennikelfrø og kun lige skal røres sammen, giver en masse smag til spidskålen.

Få Meyers 3-retters nytårsmenu leveret lige til døren

Bestil her

Sådan gør du

Bønner

Udblød bønnerne i koldt vand natten over eller i mindst 6 timer, hæld vandet fra, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 40-45 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra.

Stuvning

Hak løg og hvidløg. Smelt smørret i en gryde, og rist løg og hvidløg glasklare. Tilsæt tomatpuré, hvidvin, grøntsagsbouillon og majskorn. Kog ind til ca. 4 dl – det tager 20-25 minutter. Kom mungbønnerne i, og kog i yderligere 2 minutter. Smag til med salt, peber og æbleeddike.

Barbecuesauce

Rør tomatpuré, fintrevet hvidløg, brun farin, stødte fennikelfrø, æbleeddike, chilipulver og fintrevet ingefær sammen. Smag til med salt og peber.

Skær kålen i fire både – behold endelig roden og de yderste blade. Skyl den grundigt, og dryp den godt af. Smør kålbådene ind i BBQsauce, og kom dem på en bageplade. Krydr med salt og peber, og bag i ovnen ved 175° i 15 minutter. Giv til sidst kålen 5 minutter på en varm grill eller 3 minutter under grillen i ovnen, men pas på den ikke bliver sort.

Ved servering

Anret majs og mungbønner i en dyb tallerken med den bagte og grillede glaserede kål, dild urter og fintsnittede nye løg.

Ingredienser

Bønner

150 g tørrede mungbønner

Stuvning

1 løg
2 fed hvidløg
½ dl olivenolie
1 spsk tomatpuré
1 ½ dl hvidvin
6 dl grøntsagsbouillon - gerne kogt med miso (se opskrift under 'Ristede persillerødder')
2 majskolber (kornene fra dem)
Salt og peber
1 spsk æbleeddike

Kål og barbecuesauce

3 spsk tomatpuré
1 fed hvidløg
80 g brun farin
1 spsk stødte fennikelfrø
½ dl æbleedike
½ tsk chilipulver
3 cm frisk ingefær
1 spidskål

Desuden

2 håndfulde dild (eller andre bløde kryderurter)
4 nye løg

Find opskriften i Grønne proteiner