Sådan gør du
Bønner
Udblød bønnerne i koldt vand natten over eller i mindst 6 timer, hæld vandet fra, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 40-45 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra.
Stuvning
Hak løg og hvidløg. Smelt smørret i en gryde, og rist løg og hvidløg glasklare. Tilsæt tomatpuré, hvidvin, grøntsagsbouillon og majskorn. Kog ind til ca. 4 dl – det tager 20-25 minutter. Kom mungbønnerne i, og kog i yderligere 2 minutter. Smag til med salt, peber og æbleeddike.
Barbecuesauce
Rør tomatpuré, fintrevet hvidløg, brun farin, stødte fennikelfrø, æbleeddike, chilipulver og fintrevet ingefær sammen. Smag til med salt og peber.
Skær kålen i fire både – behold endelig roden og de yderste blade. Skyl den grundigt, og dryp den godt af. Smør kålbådene ind i BBQsauce, og kom dem på en bageplade. Krydr med salt og peber, og bag i ovnen ved 175° i 15 minutter. Giv til sidst kålen 5 minutter på en varm grill eller 3 minutter under grillen i ovnen, men pas på den ikke bliver sort.
Ved servering
Anret majs og mungbønner i en dyb tallerken med den bagte og grillede glaserede kål, dild urter og fintsnittede nye løg.
Ingredienser
Bønner
150 g tørrede mungbønner
Stuvning
1 løg
2 fed hvidløg
½ dl olivenolie
1 spsk tomatpuré
1 ½ dl hvidvin
6 dl grøntsagsbouillon - gerne kogt med miso (se opskrift under 'Ristede persillerødder')
2 majskolber (kornene fra dem)
Salt og peber
1 spsk æbleeddike
Kål og barbecuesauce
3 spsk tomatpuré
1 fed hvidløg
80 g brun farin
1 spsk stødte fennikelfrø
½ dl æbleedike
½ tsk chilipulver
3 cm frisk ingefær
1 spidskål
Desuden
2 håndfulde dild (eller andre bløde kryderurter)
4 nye løg