Tilbage til opskrifter

Rød spidskål bagt i barbecuesauce med mungbønner, majs og løg

  • Rød spidskål

Der er tryk på de krydrede, søde og syrlige nuancer i denne ret, der har mindelser af maden fra de amerikanske sydstater og passer perfekt til en sommeraften med gang i grillen (den kan også tilberedes færdig i ovnen). Barbecuesaucen, som er krydret med fennikelfrø og kun lige skal røres sammen, giver en masse smag til spidskålen.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Bønner

Udblød bønnerne i koldt vand natten over eller i mindst 6 timer, hæld vandet fra, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 40-45 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra.

Stuvning

Hak løg og hvidløg. Smelt smørret i en gryde, og rist løg og hvidløg glasklare. Tilsæt tomatpuré, hvidvin, grøntsagsbouillon og majskorn. Kog ind til ca. 4 dl – det tager 20-25 minutter. Kom mungbønnerne i, og kog i yderligere 2 minutter. Smag til med salt, peber og æbleeddike.

Barbecuesauce

Rør tomatpuré, fintrevet hvidløg, brun farin, stødte fennikelfrø, æbleeddike, chilipulver og fintrevet ingefær sammen. Smag til med salt og peber.

Skær kålen i fire både – behold endelig roden og de yderste blade. Skyl den grundigt, og dryp den godt af. Smør kålbådene ind i BBQsauce, og kom dem på en bageplade. Krydr med salt og peber, og bag i ovnen ved 175° i 15 minutter. Giv til sidst kålen 5 minutter på en varm grill eller 3 minutter under grillen i ovnen, men pas på den ikke bliver sort.

Ved servering

Anret majs og mungbønner i en dyb tallerken med den bagte og grillede glaserede kål, dild urter og fintsnittede nye løg.

Ingredienser

Bønner

150 g tørrede mungbønner

Stuvning

1 løg
2 fed hvidløg
½ dl olivenolie
1 spsk tomatpuré
1 ½ dl hvidvin
6 dl grøntsagsbouillon - gerne kogt med miso (se opskrift under 'Ristede persillerødder')
2 majskolber (kornene fra dem)
Salt og peber
1 spsk æbleeddike

Kål og barbecuesauce

3 spsk tomatpuré
1 fed hvidløg
80 g brun farin
1 spsk stødte fennikelfrø
½ dl æbleedike
½ tsk chilipulver
3 cm frisk ingefær
1 spidskål

Desuden

2 håndfulde dild (eller andre bløde kryderurter)
4 nye løg

Find opskriften i Grønne proteiner