Sådan gør du
Varm ovnen op til 200 grader.
Skyl risene og kog dem forsigtigt op med mælken i en tykbundet gryde. Rør rundt hele tiden. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og stangen ned i risene sammen med sukker og salt.
Sæt låg på gryden, og sæt den ind i ovnen i ½ time. Bliv ikke nervøs over, at den er så flydende, som den er. Lad risengrøden køle helt af. Fisk vaniljestængerne op. Hak mandlerne groft.
Pisk fløden, indtil den har til konsistens som en tyk ymer, og vend den forsigtigt rundt i risengrøden sammen med mandlerne.
Lad risalamanden stå og sætte sig, og servér den med en god kirsebærsauce.
Ingredienser
130 g grødris
1 l sødmælk
1 vaniljestang
75 g sukker
1 knivspids salt
75 g smuttede mandler
4 dl piskefløde
1 stor tykbundet gryde med låg der kan gå i ovnen