Tilbage til opskrifter

Pulled kylling med sorte bønner

Saftig kylling med mexicansk krydring, tomater og sorte bønner, hvor en del af fyldet i fadet blendes til en bønnedip. Lidt brød eller kogte ris på siden er nok til at fuldende måltidet – eller du kan opgradere med lune hvedetortillaer, cremefraiche, koriander og limebåde.

Sådan gør du

Læg kyllingestykkerne i en bradepande eller et stort ovnfast fad sammen med løg, hvidløg og rød peber. Drys med koriander, paprika og chilipulver, krydr med salt og peber, og dryp med olie, og vend det hele rundt, så krydderierne er jævnt fordelt. Bag ved 200° i ca. 20 minutter, til det hele har fået lidt farve.

Hæld bouillon/kogevand i fadet, og fordel cherrytomater og ¾ af bønnerne i fadet – gem resten af bønnerne til mos. Bag videre i 10-15 minutter, indtil kødet er gennemtilberedt, og tomaterne bagte og bløde.

Kom de bønner, du har holdt tilbage, i et glas, der passer til en stavblender – og tag så en tilsvarende mængde af fyldet fra fadet og kom det i glasset. Blend til en grov og cremet bønnemos, og rør så et par spsk. olie i, og smag til med salt og peber.

Når retten skal på bordet, så punktér tomaterne let, og flå kyllingekødet fra benet med en gaffel, så det trevler og blander sig med fyldet.

Tip

Hvis du koger dine egne bønner, så gem kogevandet og brug det som bouillon i retten.

Ingredienser

4 kyllingeoverlår
2 rødløg, i store tern
3 fed hvidløg, revne
2 røde peberfrugter (skåret i store tern)
2 tsk stødt koriander
3 tsk sød paprika
½ tsk chilipulver
Salt og peber
4 spsk rapsolie eller anden neutral olie
3 dl hønsebouillon - eller kogevand fra bønner
250 g cherrytomater
500 g kogte sorte bønner (fra dåse eller hjemmekogte)

Find opskriften i Meyers Hverdag

Find bogen her