Sådan gør du
Gule ærter
Hak løg og hvidløg, og rist dem glasklare i olivenolie i en god stor gryde. Tilsæt tomater i halve, tomatpuré, gurkemeje og kanel, og steg igennem i et par minutter. Kom grøntsagsbouillon i, og kog op. Prik de tørrede limefrugter med en gaffel, og kom dem i gryden sammen med de gule ærter. Lad det simrekoge uden låg i 55-60 minutter, til ærterne er møre men gerne stadig hele, og saucen er let jævnet. Fisk de tørrede limefrugter op af gryden, og pres indmaden ud af dem og tilbage i gryden. Smag til med salt og peber.
Flæk auberginerne i kvarter og rist dem på skæresiden i lidt olie ved mellem varme, til de har fået godt med farve og er tilberedt igennem uden at være slatne – ca. 12-15 minutter. Krydr dem med lidt salt.
Skær snittebønnerne i strimler, og kog dem i 3-4 minutter i letsaltet vand.
Lige før spisetid, kom auberginer og bønner i de gule ærter, og varm igennem. Smag til med salt, peber, limesaft og honning.
Pistacie-kardemommeris
Kog risene efter anvisning på posen sammen med smør/olie, letknuste kardemommekapsler og kanelstangen. Drys risene med grofthakkede pistacienødder, og server dem til de gule ærter.
Ingredienser
Gule ærter
2 løg
3 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
300 g modne tomater (eller flåede)
1 tsk tomatpuré
1 tsk gurkemeje
1 spsk stødt kanel
1 liter grøntsagsbouillon
3 tørrede limefrugter (fås i asiatiske supermarkeder)
150 g hele gule ærter (eller flækærter)
salt og peber
2 auberginer
200 g snittebønner
saft af 1 lime
1 tsk honning eller sukker
Pistacie-kardemommeris
200 g langkornede ris
1 spsk smør eller olie
5 kardemommekapsler
1 lille kanelstang
4 spsk pistacienødder
Grønne opskrifter
Her har vi samlet opskrifter fra det grønne univers, til dig der er vegetar, veganer eller bare ønsker at spise lidt grønnere. Vi garanterer opskrifter der er fulde af saft, kraft og smag, til når du søger inspiration til retter spækket med grøntsager, bønner og alt andet der spirer og vokser.