Tilbage til opskrifter

Pasta med ragout af kanin, majs og svampe

Sådan gør du

Kom olie i en stegegryde, og brun kaninlårerne grundigt heri på alle sider. Pil/skræl løg og gulerødder, og skær begge dele i grove tern. Kom løg, gulerødder, det hele hvidløgsfed og timiankviste i gryden, og lad den brune med i 1-2 minutter.

Tilsæt most og eddike, og lad det koge ind til det halve, og tilsæt så vand eller bouillon. Lad lårene koge stille og roligt under låg i 35-40 minutter indtil de er helt møre. Sluk for blusset, og lad lårene trække i bouillonen i 10-15 minutter.

Rens svampene med pensel eller en lille grønsagskniv, vask dem forsigtigt, hvis de er meget beskidte. Skær svampene i mindre stykker. Skær majskernerne af kolben. Smelt smørret i en gryde, Sauer majs og svampe i smørret i 3-4 minutter så de falder lidt sammen, og krydr med salt og peber.

Sigt bouillonen fra kaninlårene over i gryden med majs og svampe, og lad det koge i 3-4 minutter. Pluk kødet af kaninlårene, og kom det i bouillonen.

Kog det hele godt sammen, og smag til med salt og peber. Kog pastaen efter anvisningen op emballagen, hæld vandet fra, og kom pastaen op i ragouten. Tilsæt friskrevet parmesan, og vend det hele godt rundt, og server pastaretten med det samme.

Tip

Du kan købe kanin i nogle velassorterede supermarkeder og ellers hos slagteren eller direkte fra en opdrætter. Du vil som regel skulle købe en her eller en halv kanin ad gangen, så du kan f.eks. bruge det overskydende kød i en ragout eller grille det. Kan du ikke finde kanin, kan du erstatte de 2 kaninlår med 2 kyllingelår.

Ingredienser

1 spsk olivenolie
2 kaninlår
1 løg
2 gulerødder
1 fed hvidløg
5 kviste timian
2 dl æblemost
½ dl cidereddike
4 dl fjerkræbouillon eller grøntsagsbouillon eller vand
200 g rensede svampe østershatte, kanteraller eller champignoner
1 majskolber
10 g smør
havsalt
Friskkværnet peber
400 g frisk pasta
50 g friskrevet parmesanost

Find opskriften i Almanak

Find bogen her

Mads livestream - frisk pasta