Tilbage til opskrifter

PASTA MED BELUGABOLO

Linsebaseret bolognese er ved at blive en nyklassiker. Det er der også god grund til - linserne har mange af de kvaliteter, man sætter pris på i en gammeldags kødsauce, og med alle de andre smagsgivere og umami fra tomaterne vil de færreste savne kødet i en god linsebolo. Belugalinser er skønne, men alle faste linser er fine - de røde duer dog ikke her, da de koger helt ud til mos. 

Sådan gør du

Hak gulerødder, løg og hvidløg groft - du kan evt. bruge en stavblender i et litermål eller en står skål. Skær bladsellerien i ca. 1/2 cm tykke strimler.

Varm olivenolien op i en mellemstor gryde, og rist grøntsagerne i 5-6 minutter – de må gerne få lidt farve til sidst. Tilsæt tomater, tomatpuré, eddike, rosmarin, bouillon og linser, bring i kog, og lad saucen simre i 25-30 minutter, til linserne er møre, og saucen er tæt. Rør saucen igennem nogle gange undervejs. Hvis den er ved at blive lidt for tør i det undervejs, så tilsæt en lille kop vand. Smag til med salt og peber.

Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand efter anvisningerne på pakken. Inden du hælder vandet fra, så tag en kop af pastavandet fra, som du kan bruge til at justere saucens konsistens med.

Du kan nu servere pasta og sauce hver for sig – eller gøre, som italienerne ville: Vend den drænede pasta i saucen, og lad den småsimre/trække i et par minutter, mens du justerer konsistensen på saucen med kogevandet. Vend også et par skefulde olivenolie i, og smag til en sidste gang med lidt salt og godt med peber.

Riv parmesan over retten, og drys med grofthakket basilikum.

Ingredienser

Bolo

2 gulerødder
2 løg
3 fed hvidløg
4 stængler bladselleri
¾ dl olivenolie
400 g flåede tomater
3 spsk tomatpuré
2 spsk æblecidereddike (eller anden lys eddike)
1 spsk rosmarin
1 liter grøntsagsbouillon
200 g belugalinser
Salt og peber

Desuden

400 g pasta (fx pappardelle)
parmesanost
1 håndfuld frisk basilikum

Find opskriften i Meyers Hverdag

Find bogen her