Tilbage til opskrifter

Panang-karry med kødboller og jordnødder

Sådan gør du

Bland salt og peber (og evt. grøntsager) i det hakkede oksekød og form små kødboller af farsen. Gennemsteg dem i smør ved middel varme og stil dem til side.

Steg derefter karrypasta, hvidløg og kaffir-limeblade i fedtstoffet fra kødbollerne (eller lidt olie) og tilsæt løgbådene.

Kom kokosmælken i og derefter jordnøddesmørret under omrøring. Tilsæt/smag til med fiskesovs og sukker. Fortynd evt. sovsen med lidt vand – den må ikke være for tyk. Kom kødbollerne i sovsen og lad dem trække. Retten kan med fordel tilberedes dagen før. Opvarm retten inden servering, anret på et fad, drys jordnødder over og servér varm med agurkesalat og ris.

Tip

Stegningen i smør gør, at kødbollerne ikke bliver for sprøde og nemmere kan suge smagen fra karrysovsen.

Ingredienser

Fars

400 g hakket oksekød (eller hakket svin/flæsk)
Evt. grøntsager som supplement til farsen (50 g revet gulerod og 50 g kogte, grønne linser eller byg)
Groft havsalt
Groft kværnet peber
Smør til stegning af kødbollerne

Krydderier

1 spsk Panang-karrypasta
2 fed finthakket
3 stk Kaffir-limeblade
2 stk løg i smalle både
1 dåse kokosmælk
1 spsk groft jordnøddesmør
1 tsk fiskesovs
1 spsk sukker
Smagsneutral olie til stegning

Tilbehør

ristede jordnødder
evt. karse
thailandsk agurkesalat
kogte jasminris