Sådan gør du
Bland salt og peber (og evt. grøntsager) i det hakkede oksekød og form små kødboller af farsen. Gennemsteg dem i smør ved middel varme og stil dem til side.
Steg derefter karrypasta, hvidløg og kaffir-limeblade i fedtstoffet fra kødbollerne (eller lidt olie) og tilsæt løgbådene.
Kom kokosmælken i og derefter jordnøddesmørret under omrøring. Tilsæt/smag til med fiskesovs og sukker. Fortynd evt. sovsen med lidt vand – den må ikke være for tyk. Kom kødbollerne i sovsen og lad dem trække. Retten kan med fordel tilberedes dagen før. Opvarm retten inden servering, anret på et fad, drys jordnødder over og servér varm med agurkesalat og ris.
Ingredienser
Fars
400 g hakket oksekød (eller hakket svin/flæsk)
Evt. grøntsager som supplement til farsen (50 g revet gulerod og 50 g kogte, grønne linser eller byg)
Groft havsalt
Groft kværnet peber
Smør til stegning af kødbollerne
Krydderier
1 spsk Panang-karrypasta
2 fed finthakket
3 stk Kaffir-limeblade
2 stk løg i smalle både
1 dåse kokosmælk
1 spsk groft jordnøddesmør
1 tsk fiskesovs
1 spsk sukker
Smagsneutral olie til stegning
Tilbehør
ristede jordnødder
evt. karse
thailandsk agurkesalat
kogte jasminris