Tilbage til opskrifter

Okonomiyaki - grøntsagspandekage

Opskriften er fra kogebogen Kondos japanske køkken af Kondo Sasaki, som er uddannet kok fra Munkebo Kro og underviser i det japanske køkken i Meyers Madhus.     

Sådan gør du

Bland mælk, æg, mel og dashi-pulver til en tynd dej fri for klumper.

Snit spidskål, gulerod og løg i tynde strimler, og bland grøntsagerne i dejen.

Varm en stegepande op, og læg 2-3 skiver bacon på med pænt mellemrum. Tilsæt olie.

Når baconen begynder at stege, fordeles halvdelen af dejen oven på baconen. Steg okonomiyakien ved middelvarme, så den langsomt danner stegeskorpe, og baconen bliver sprød.

Vend okonomiyakien ud på en tallerken, og skub den tilbage på panden, så den steges på begge sider. Gentag processen med resten af bacon og dej.

Server okonomiyaki med en generøs mængde japansk mayonnaise, okonomiyaki-sovs, fintsnittet forårsløg, katsuobushi og aonori

Ingredienser

Dej

100 g mælk
1 æg
100 g mel
1 tsk dashi pulver

Fyld

100 g spidskål
50 g gulerod
50 g løg
4-6 skiver bacon
2 spsk olie

Tilbehør

Japansk mayonnaise
Okonomiyaki-sovs
1 bundt forårsløg
Katsuobushi
Aonori


Kondo Sasaki

Kondo er vokset op med japansk mad. Hans japanske far har fra barnsben sørget for hjemmelavet japansk mad i lange baner. Gennem talrige rejser i solens rige, er kærligheden for det japanske køkken kun vokset. Han er uddannet kok fra Munkebo Kro og har arbejdet på en lang række velrenommerede restauranter såsom Restaurant Tsuyama i Tokyo, Restaurant Herman og Pony. Derudover har Kondo lavet japansk mad i Go’Morgen Danmark og har været gæstedommer i tv-programmet Masterchef. På baggrund af sit indgående kendskab til det japanske køkken, udgav Kondo i 2016 en japansk kogebog: Kondos japanske køkken.

  • Meyers Madhus

    Madkursus: Kondos japanske køkken

    Oplev det autentiske japanske køkken med dansk-japanske Kondo Sasaki. Lær at lave velsmagende og smukke japanske retter fra yaki ika til oshitaski.

    Læs mere