Sådan gør du
Bland mælk, æg, mel og dashi-pulver til en tynd dej fri for klumper.
Snit spidskål, gulerod og løg i tynde strimler, og bland grøntsagerne i dejen.
Varm en stegepande op, og læg 2-3 skiver bacon på med pænt mellemrum. Tilsæt olie.
Når baconen begynder at stege, fordeles halvdelen af dejen oven på baconen. Steg okonomiyakien ved middelvarme, så den langsomt danner stegeskorpe, og baconen bliver sprød.
Vend okonomiyakien ud på en tallerken, og skub den tilbage på panden, så den steges på begge sider. Gentag processen med resten af bacon og dej.
Server okonomiyaki med en generøs mængde japansk mayonnaise, okonomiyaki-sovs, fintsnittet forårsløg, katsuobushi og aonori
Ingredienser
Dej
100 g mælk
1 æg
100 g mel
1 tsk dashi pulver
Fyld
100 g spidskål
50 g gulerod
50 g løg
4-6 skiver bacon
2 spsk olie
Tilbehør
Japansk mayonnaise
Okonomiyaki-sovs
1 bundt forårsløg
Katsuobushi
Aonori
Kondo Sasaki
Kondo er vokset op med japansk mad. Hans japanske far har fra barnsben sørget for hjemmelavet japansk mad i lange baner. Gennem talrige rejser i solens rige, er kærligheden for det japanske køkken kun vokset. Han er uddannet kok fra Munkebo Kro og har arbejdet på en lang række velrenommerede restauranter såsom Restaurant Tsuyama i Tokyo, Restaurant Herman og Pony. Derudover har Kondo lavet japansk mad i Go’Morgen Danmark og har været gæstedommer i tv-programmet Masterchef. På baggrund af sit indgående kendskab til det japanske køkken, udgav Kondo i 2016 en japansk kogebog: Kondos japanske køkken.