Tilbage til opskrifter

Okonomiyaki - grøntsagspandekage

Okonomiyaki betyder direkte oversat ‘hvad jeg godt kan lide stegt’. Kondos fars søster kalder den ‘Japanese pizza’ og inviterer dem tit på okonomiyaki-restaurant, når de er i Osaka. Her steger man selv sin okonomiyaki på en stegeplade midt i bordet, og her kan man selv styre, hvor generøs man vil være med for eksempel strimlet kylling, blæksprut - ter, bacon eller andeæg. Kondo har endnu ikke mødt nogen, der ikke bryder sig om okonomiyaki.

Sådan gør du

Bland mælk, æg, mel og dashi-pulver til en tynd dej fri for klumper.

Snit spidskål, gulerod og løg i tynde strimler, og bland grøntsagerne i dejen.

Varm en stegepande op, og læg 2-3 skiver bacon på med pænt mellemrum. Tilsæt olie.

Når baconen begynder at stege, fordeles halvdelen af dejen oven på baconen. Steg okonomiyakien ved middelvarme, så den langsomt danner stegeskorpe, og baconen bliver sprød.

Vend okonomiyakien ud på en tallerken, og skub den tilbage på panden, så den steges på begge sider. Gentag processen med resten af bacon og dej.

Server okonomiyaki med en generøs mængde japansk mayonnaise, okonomiyaki-sovs, fintsnittet forårsløg, katsuobushi og aonori

Ingredienser

Dej

100 g mælk
1 æg
100 g mel
1 tsk dashi pulver

Fyld

100 g spidskål
50 g gulerod
50 g løg
4-6 skiver bacon
2 spsk olie

Tilbehør

Japansk mayonnaise
Okonomiyaki-sovs
1 bundt forårsløg
Katsuobushi
Aonori

Find opskriften i Kondos japanske køkken

Find bogen her