Sådan gør du
Gomadressing
Kom tahin, sojasauce, limesaft, hvidløg, sesamolie og vand i et blenderglas, og blend til en jævn dressing. Smag til med salt og peber
Kylling og nudler
Hæld kogende vand over nudlerne, og lad dem trække i vandet i 4-6 minutter – rusk dem lidt fra hinanden med en gaffel. Når nudlerne er møre uden at være helt slatne, så hæld vandet fra, og vend nudlerne med sesamolie, soja og limesaft.
Krydr kyllingebrysterne med fint salt på begge sider. Vend kyllingen i sammenpisket æg, og dernæst i rasp og sesamfrø, som du lige har rystet sammen først. Massér dem lidt, så raspen sidder godt fast.
Varm en pande op med en god sjat olie, og steg brysterne ved mellemvarme i 5-6 minutter på hver side, så de er godt sprøde og gennemtilberedte men stadig saftige.
Snit det grønne, og skær æblerne – minus kernehuse – i både.
Når du er klar til at servere, så skær kyllingen i skiver. Anret i skåle med nudlerne nederst og et drys koriander på toppen.
Ingredienser
Gomadressing
3 spsk tahin
2 spsk lys sojasauce
2 ½ spsk limesaft (fra ca. 2 limefrugter)
1 fed hvidløg
½ dl sesamolie
1 spsk koldt vand
Salt og peber
Kylling og nudler
250 g ægnudler
3 spsk sesamolie
2 spsk sojasauce
2 spsk limesaft (fra 1-2 limefrugter)
2 kyllingebryster
1 æg
75 g rasp
2 spsk sesamfrø
Rapsolie til stegning
2 pak choy (alternativt spidskål)
½ bundt forårsløg
2 æbler
2 håndfulde koriander