Tilbage til opskrifter

Misojiru - misosuppe

Misojiru er et fast indslag på morgenbordet og aftenbordet. Det er skønt at starte dagen med misosuppe – den måde, suppen virker, som om den har sit eget liv, når man kigger ned i den, ligesom en lavalampe eller som at stirre ind i flammerne i et bål, det er en dejlig afslappende måde at vågne på.

Sådan gør du

Udblød kombu-tangen i koldt vand natten over. Sigt kombu-tang fra, og varm lagen op. Tilsæt dashi. Skær aburaage i 1 cm strimler og tofuen i tern. Bring dashi og aburaage i kog. Kom derefter wakame-tang og tofu i. Når fyldet er kogt, pureres miso gennem en si sænket ned i suppen. Lige før suppen igen begynder at koge, fjernes gryden fra ilden

Ingredienser

5 kombu tang
7 dl dashi
1 skive aburaage
100 g tofu
10 g wakame tang
35 g miso