Sådan gør du
Udblød kombu-tangen i koldt vand natten over. Sigt kombu-tang fra, og varm lagen op. Tilsæt dashi. Skær aburaage i 1 cm strimler og tofuen i tern. Bring dashi og aburaage i kog. Kom derefter wakame-tang og tofu i. Når fyldet er kogt, pureres miso gennem en si sænket ned i suppen. Lige før suppen igen begynder at koge, fjernes gryden fra ilden
Ingredienser
5 cm kombu-tang
7 dl dashi
1 skive aburaage
100 g tofu
10 g wakame-tang
35-40 g miso
Kondo Sasaki
Kondo er vokset op med japansk mad. Hans japanske far har fra barnsben sørget for hjemmelavet japansk mad i lange baner. Gennem talrige rejser i solens rige, er kærligheden for det japanske køkken kun vokset. Han er uddannet kok fra Munkebo Kro og har arbejdet på en lang række velrenommerede restauranter såsom Restaurant Tsuyama i Tokyo, Restaurant Herman og Pony. Derudover har Kondo lavet japansk mad i Go’Morgen Danmark og har været gæstedommer i tv-programmet Masterchef. På baggrund af sit indgående kendskab til det japanske køkken, udgav Kondo i 2016 en japansk kogebog: Kondos japanske køkken.