Sådan gør du
Skær tofuen i 1½ cm tern. Porre, ingefær og hvidløg hakkes fint. Olien varmes op, og porre, ingefær og hvidløg svitses, uden at det tager farve. Tilsæt det hakkede oksekød, og steg kødet let. Tilsæt tobanjan og tofu, og vend det forsigtigt rundt. Tilsæt sake, sukker, soja og dashi, og lad det koge i ca. 2 minutter. Jævn retten med kartoffelmel og vand. Smag til med sesamolie, og server retten med ris.
Ingredienser
600 g tofu
50 g porre
30 g ingefær
1 fed hvidløg
5 spsk olie
120 g hakket oksekød
1 tsk tobanjan
1 spsk sake
½ tsk sukker
3 spsk soja
2 dl dashi
2 tsk sesamolie
Jævning
1 spsk kartoffelmel
2 spsk vand
Kondo Sasaki
Kondo er vokset op med japansk mad. Hans japanske far har fra barnsben sørget for hjemmelavet japansk mad i lange baner. Gennem talrige rejser i solens rige, er kærligheden for det japanske køkken kun vokset. Han er uddannet kok fra Munkebo Kro og har arbejdet på en lang række velrenommerede restauranter såsom Restaurant Tsuyama i Tokyo, Restaurant Herman og Pony. Derudover har Kondo lavet japansk mad i Go’Morgen Danmark og har været gæstedommer i tv-programmet Masterchef. På baggrund af sit indgående kendskab til det japanske køkken, udgav Kondo i 2016 en japansk kogebog: Kondos japanske køkken.