Sådan gør du
Hvis du selv har kogt linserne, så hæld vandet fra, og vend linserne med spinaten – varmen fra linserne vil tilberede spinaten i løbet af få sekunder. Alternativt steg spinaten på en tør pande, til den falder sammen. Vend linser og spinat godt sammen, og smag til med salt og peber.
Kom linser og spinat i et ovnfast fad. Læg fisken oven på linserne, og krydr med ganske lidt salt og godt med sort peber og revet limeskal. Hæld limesaft, sojasauce og bouillon i bunden af fadet, og fordel små klatter af smør på fisken og linserne.
Bag ved 150° i 15-18 minutter, så fisken stadig er godt saftig og let gennemsigtig i midten.
Ingredienser
500 g kogte brune eller sorte linser (fra dåse eller hjemmekogte)
300 g babyspinat
500 g filet af lyssej, uden ben og skind (eller anden hvid fisk)
Salt og peber
Saft og skal af 1-2 usprøjtede limefrugter
½ dl light sojasauce
1 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
75 g smør