Tilbage til opskrifter

Lyssej bagt med spinat, linser og lime

Linserne lægger en god bund under den milde fisk, og safterne fra fisken går smukt i spænd med limefrugterne i den her hurtige og virkelig aromatiske ret. Servér nogle dampede grøntsager eller en grøn salat til.

Sådan gør du

Hvis du selv har kogt linserne, så hæld vandet fra, og vend linserne med spinaten – varmen fra linserne vil tilberede spinaten i løbet af få sekunder. Alternativt steg spinaten på en tør pande, til den falder sammen. Vend linser og spinat godt sammen, og smag til med salt og peber.

Kom linser og spinat i et ovnfast fad. Læg fisken oven på linserne, og krydr med ganske lidt salt og godt med sort peber og revet limeskal. Hæld limesaft, sojasauce og bouillon i bunden af fadet, og fordel små klatter af smør på fisken og linserne.

Bag ved 150° i 15-18 minutter, så fisken stadig er godt saftig og let gennemsigtig i midten.

Tip

Det eneste, der rigtig kan gå galt i en ret som denne, er, at fisken får for meget. Et stiktermometer kan give en god sikkerhed – fisken skal kun være 45-50 grader i midten, når du tager den ud af ovnen. Har du ikke sådan et, så må du bare være varsom med tiden. Hvis fileterne fx er meget tynde i det, så giv retten lidt kortere tid i ovnen.

Ingredienser

500 g kogte brune eller sorte linser (fra dåse eller hjemmekogte)
300 g babyspinat
500 g filet af lyssej, uden ben og skind (eller anden hvid fisk)
Salt og peber
Saft og skal af 1-2 usprøjtede limefrugter
½ dl light sojasauce
1 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
75 g smør

Find opskriften i Meyers Hverdag

Find bogen her