Sådan gør du
Tomatsalat
Hak tomater, løg, grønne pebre, mynte og persille fint. Riv eller knus hvidløget helt fint. Bland grøntsagerne med resten af ingredienserne. Smag til med salt. Lad det trække i ca. 15-20 min. inden servering.
Köfte
Riv løget på den grove side af rivejernet. Riv eller mos hvidløget helt fint. Bland det sammen med kød, æg, rasp, finthakkede krydderurter, spidskommen, paprika, salt, peber og evt. chiliflager. Lad det hvile ca. 15-30 min. Form dine köfte, og steg dem, til de er gyldne og sprøde i en blanding af olivenolie og smør.
Ingredienser
Köfte
400 g hakket oksekød
1 lille løg
1 fed hvidløg
½ dl fint hakket mynte
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk sød paprika
1 tsk salt
1 tsk sort peber
1 tsk chiliflager
20 g smør
3 dl olivenolie
Tomatsalat
4 tomater
1 rødløg
1 fed hvidløg
½ dl persille
1 spsk mynte
2 aflagte grønne pebre
1 ½ tsk chiliflager
3 spsk sumak
3 spsk granatæblesirup / kan erstattes med gastrik eller citronsaft
3 spsk olivenolie
salt