Tilbage til opskrifter

Kartoffelpizza med rosmarin

Hemmeligheden bag disse himmelske sprøde pizzaer er lige så meget dejens tilblivelse, som måden du strækker den ud over et stykke linned foldet om en skål. Teknikken giver dig mulighed for at arbejde med en ekstremt tynd dej. Du kan variere fyldet i det uendelige. En god tomatsauce og skiver af mozzarella er ikke at foragte. Du kan også pensle nogle pizzaer med olivenolie, bage dem 'blankt' og lægge fyldet på bagefter.

Sådan gør du

Dag 1

Hæld det kolde vand i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt mel og salt, og ælt lidt. Tilsæt så olivenolie, og ælt dejen godt, så den bliver blød og elastisk. Det tager ca. 15 minutter, hvis du ælter i hånden og 10 minutter på en røremaskine. Del dejen i 6 stykker, form dem til boller, og sæt dem på en melet plade. Dæk pladen med husholdningsfilm, og sæt dejen på køl i 24 timer.

Dag 2

Skræl kartoflerne, skær dem så tyndt du overhovedet kan, og læg dem i koldt vand i 30 minutter for at fjerne noget at stivelsen. Lad kartoflerne dryppe af, vend dem så i olivenolie, og tilsæt rosmarinnåle men IKKE havsalt, der vil trække vandet ud af kartoflerne. Rul dejstykkerne helt tyndt ud på et melet bord, og træk dem herefter ned over bunden af en skål, der forinden er dækket af et melet klæde. Dejen skal være så tynd, at du næsten kan se igennem den. Læg et lag kartofler på hver pizzabund, og træk pizzaerne over på en melet brødspade efterhånden som de bliver klar. Sæt en bagesten i ovnen, og varm ovnen op til 250°. Bagpizzaerne en ad gangen på den brandvarme bagesten i 3–5 minutter – evt. lidt mere – og drys med havsalt, når de kommer ud. Server pizzaerne med det samme.

Ingredienser

Dej

2 ½ dl koldt vand
5 g gær
450 g hvedemel
10 g havsalt
½ dl olivenolie

Fyld

300 g bagekartoffel
3 spsk olivenolie
2 kviste rosmarin
havsalt


MaMeMi pizza livestream