Kanin er fremragende kød og kan sagtens være et bæredygtigt kødvalg – desværre er det ikke så almindeligt at spise kanin herhjemme. Denne ragout er baseret på fornemme smage fra Italien, hvor kanin til gengæld er en udbredt spise. Her parres det lyse kød med hvidvin, hvidløg, dadeltomater, frisk basilikum og sorte oliven.

Sådan gør du

Gnid kaninen ind i 2 tsk. fint salt. Dæk den til, og sæt den i køleskabet natten over. Skær kaninen op i ryg og lår, del forben og bagben i leddet. Skær ryggen op i 4 stykker. Varm en tykbundet gryde op, og brun alle kødstykkerne i olivenolie. Krydr dem med peber. Pil løg og hvidløg, og hak dem groft. Kom dem i gryden sammen med revet citronskal, citronsaft, hvidvin og bouillonen. Skyl tomaterne, og halver dem. Kom ca. halvdelen af tomaterne ned til ka- ninen, og gem resten til servering. Lad kaninen simrekoge ved svag varme i 45-60 minutter under låg – tag rygstykkerne op efter en lille halv time. Når alle kødstykker er færdigkogt, så tag dem op, og hold dem varme. Kog skyen ind til ca. 6 dl. Vend de resterende tomater og de sorte oliven ned i gryden sammen med kødstykkerne og plukkede basilikumblade, og lad det hele få varmen. Smag til med salt og peber. Frisk smagen op med citronsaft og nogle dråber af din bedste olivenolie. Spis med friskbagt brød og kogte hvedekerner.

Tip

Hvis kaninen har lever med, så lynsteg den på en varm pande med olivenolie – det er vigtigt, at den ikke får for meget, men bliver serveret rosa. Skær leveren i tynde skiver, og vend den ned i ragouten, eller spis den som en lille køkken- skriversnack.

Ingredienser

2 kg kanin
2 tsk fint salt
1 løg
4 fed hvidløg
1 usprøjtet citron
1 dl hvidvin
8 dl fjerkræbouillon
800 g dadel tomater
100 g sorte oliven af god kvalitet
1 bundt basilikum

Desuden

olivenolie til stegning
havsalt
Friskkværnet peber
koldpresset olivenolie
Friskbagt brød
hvedekerner

Find opskriften i Meyers Simremad

Find bogen her