• Opskrift på jødekager

Den klassiske julesmåkage, uden dikkedarer. Lav gerne en dobbelt portion, og frys halvdelen af dejen i en 'pølse' pakket ind i plastfolie. Opbevar kagerne i en lufttæt beholder.

Bestil mad ud af huset til nytår. Lad vores kokke stå for menuen til årets sidste fest, så du slipper for at stå i køkkenet nytårsaften.

Bestil her

Sådan gør du

Smuldr mel og smør, så det har konsistens som revet parmesan (benyt evt. en foodprocessor). Tilsæt sukker og æggeblommer, og rør/ælt det sammen til en homogen dej uden at ælte for meget. Rul dejen til en pølse med en diameter på ca. 5 cm. Pak dejen ind i plastikfolie, og læg den i køleskabet i 2-3 timer eller endnu bedre i fryseren i 1 time eller mere. Skær tynde skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl skiverne med æggehvide. Bland sukker, kanel og mandler og drys det på skiverne. Bag kagerne ved 200°, indtil de er let lysebrune (ca. 5 minutter).

Tip

Når du laver småkager eller tærtebunde, er det vigtigt at du ikke ælter dejen for meget. Gør du det vil kagerne have tendens til at blive seje i stedet for sprøde. Så ælt/rør endelig ikke dejen længere tid end lige til det punkt, hvor ingredienser er samlet og dejen virker 'homogen' og ensartet. Dette gælder både når du ælter i hånden, i en køkkenmaskine eller i en foodprocessor.

Ingredienser

330 g hvedemel
250 g koldt smør
200 g sukker
2 æggeblomme
1 æggehvide
3 spsk sukker
1 spsk stødt kanel
50 g hakket mandel