Sådan gør du
Forvarm ovnen til 180º ved varmluft. Sigt hvedemel, bagepulver og ingefær sammen i en skål, og tilsæt fuldkornshvedemel. Tilsæt smør og sukker, og ælt det hele sammen. Ælt evt. blandingen sammen med 3 tsk. vand, hvis ikke smørret gør det alene.
Rul dejen ud på et melstrøet bord til ca. 4 mm’s tykkelse (ikke mere – så hellere lidt mindre), og udstik dem med en ring på ca. 4 cm i diameter. Læg de runde kager på et par bageplader beklædt med bagepapir, og bag dem midt i ovnen i 10–15 minutter efter størrelse – de skal være lyst gyldne.
Afkøl ingefærsmåkagerne på en bagerist. Opbevar dem i en tætsluttende beholder, til du har spist dem alle sammen …
Ingredienser
150 g hvedemel
½ tsk bagepulver
1 ½ spsk stødt ingefær
60 g fuldkornshvedemel
100 g blødt smør
90 g sukker
3 tsk evt. vand