Tilbage til opskrifter

Indisk butter chicken

Marineret kylling i cremet og aromatisk curry-sauce, der gør kyllingen ekstra mør. Retten er godt krydret og gør sig godt sammen med ris og bløde naanbrød.

Sådan gør du

Dag 1

Hvidløg og ingefær blendes fint. Korianderen hakkes og blandes med hvidløg og ingefær sammen med resten af ingredienserne til marinaden. Kyllingen lægges i marinaden til næste dag.

Dag 2

Kyllingen tages op af marinaden og marinaden gemmes til sauce. Kyllingen lægges på en riste med bakker under. Den sættes på køl, til saucen er næsten færdig, hvorefter den sættes i ovnen på risten og bages ved 200° i ca. 30 minutter alt afhængig af størrelse. Ingefær, frisk chili og hvidløg blendes og svitses i smørret sammen med de hakkede løg. Alle krydderierne blendes og svitses med. Tomater, fond, sukker og citronsaft tilsættes sammen med resterne fra marineringen. Saucen koges igennem og blendes.med creme fraiche, hakkede koriander og cashewnødder. Smag saucen til med salt, peber og citronsaft. Servér den med ris eller korn og godt naanbrød til.

Ingredienser

Marinade

1 ¼ kg kyllingelår
25 g hvidløg
15 g frisk ingefær
10 g frisk koriander
1 tsk chilipulver
1 tsk citronsaft
1 tsk garam masala
125 ml yoghurt naturel
10 g salt
Friskkværnet peber
1 tsk gurkemeje
2 spsk rapsolie (eller anden planteolie)

Sauce

25 g frisk ingefær
15 g frisk grøn chili
10 g hvidløg
75 g smør
375 g hakkede løg
15 g frisk koriander
1 tsk bukkehornsfrø
1 tsk chilipulver
1 tsk garam masala
1 tsk spidskommen
1 tsk gurkemeje
625 g hakkede tomater
250 ml hønsefond
1 tsk sukker
1 spsk citronsaft
125 g creme fraiche
75 g ristede cashewnødder

Tilbehør

ris
Naanbrød