Sådan gør du
Kartofler
Kog kartoflerne i vand med salt, det er vigtigt de ikke bliver udkogte. Skyld og hak chilierne. Når kartoflerne er nedkølet skæres de i tern. Opvarm en pande på medium varme og tilføj olien. Tilsæt de friske chilier og kartoflerne og bland det hele sammen. Tilsæt de øvrige krydderier og sauter i 2-3 minutter under omrøring. Bland til sidst de friske koriander i, sammen med citron.
Mangochutney
Kom alle ingredienser i en blender og mix dem i 2-3 minutter. Smag til med salt og peber.
Biryani
Sæt sella ris i blød i varmt vand og skyl herefter risene i koldt vand, indtil vandet er klart. Klargør tomat, løg, kylling og koriander. Rist mandlerne på en pande til de bliver gyldne og lad dem herefter køle af. Varm 25g smør i en gryde. Tilsæt løg, laurbærblade, kardemomme og kanelstang og lad det hele stege i 7-8 minutter. Tilsæt tomater og gurkemeje og lad det stege videre i 2-3 minutter. Tilsæt derefter kyllingebryst Rør risen i gryden og tilsæt 850 ml vand. Placer et tætsiddende låg på gryden, få det hele op at koge og skru derefter varmen ned så risene koger ved lav varme i yderligere 5 minutter. Sluk for varmen, og lad det stå i 10 minutter. Tilsæt de hakkende korianderblade og rør det hele godt sammen. Anret det hele på et fad og tilsæt de resterende korianderblade, ristede mandler samt rosiner.
Ingredienser
Kartofler
700 g kartofler (skåret i tern)
2 spsk olie
2 grønne chilier
2 tsk spidskommenfrø
1 tsk mix masala
1 tsk gurkemeje
1 tsk rød chilipulver
Mangochutney
1 mango
200 ml yoghurt
friske koriander
Saft fra 1/2 lime
1 tsk salt
Biryani
300 g sella ris
25 g smør
1 løg (finthakket)
2 store tomat (i små stykker)
1 laurbærblade
3 hele kardemommekapsel
1 lille kanelstang
1 tsk gurkemeje
4 kyllingelår uden ben (skåret i store bidder)
85 g rosiner
1 bundt korianderblade (1/2 finthakket og 1/2 plukket)
2 spsk mandler