Sådan gør du
Dagen før
Hak løvstikke fint.
Skær kødet ud i grove stykker, der passer ned i din kødhakker og bland kødet med de øvrige ingredienser.
Læg det hele i en frysepose eller et fad, og lad det trække i køleskabet i 24 timer eller til næste dag.
På dagen
Start med at fryse kødet i en times tid, inden du skal i gang, til overfladen er hård, men kødet ikke er gennemfrossent.
Hak kødet på kødhakkerens groveste skær (8-10 mm) ned i en iskold røreskål.
Ælt det hele i cirka 3-4 minutter på røremaskinen på høj hastighed – eller intensivt med hænderne – til farsen er blevet helt sammenhængende og klistret.
Steg en lille prøvefrikadelle, og smag, om der mangler salt eller krydderier.
Stop farsen i svinetarme, og drej pølser på ca. 12 cm.
Tilbered pølserne på en ikke for varm grill over indirekte varme, til de er godt gennemstegte og har en flot stegeskorpe. Det tager 15-20 minutter.
Ingredienser
500 g magert svinekød f.eks. skinkekød
450 g svinebryst
20 g salt
1 tsk peber
20 g frisk løvstikke
½ dl æblemost
svinetarm (udblødte)