Tilbage til opskrifter

Grov grillpølse med løvstikke

I denne pølse kommer løvstikken virkelig til sin ret. Du skal forberede den et døgn i forvejen, da kødet marineres med løvstikken i 24 timer. På denne måde kan du altid marinere dit kød i god tid, hvis du ønsker at gøre en bestemt smag fremtrædende. Processen bidrager desuden til en god sammenhængende konsistens.

Sådan gør du

Dagen før

Hak løvstikke fint.

Skær kødet ud i grove stykker, der passer ned i din kødhakker og bland kødet med de øvrige ingredienser.

Læg det hele i en frysepose eller et fad, og lad det trække i køleskabet i 24 timer eller til næste dag.

På dagen

Start med at fryse kødet i en times tid, inden du skal i gang, til overfladen er hård, men kødet ikke er gennemfrossent.

Hak kødet på kødhakkerens groveste skær (8-10 mm) ned i en iskold røreskål.

Ælt det hele i cirka 3-4 minutter på røremaskinen på høj hastighed – eller intensivt med hænderne – til farsen er blevet helt sammenhængende og klistret.

Steg en lille prøvefrikadelle, og smag, om der mangler salt eller krydderier.

Stop farsen i svinetarme, og drej pølser på ca. 12 cm.

Tilbered pølserne på en ikke for varm grill over indirekte varme, til de er godt gennemstegte og har en flot stegeskorpe. Det tager 15-20 minutter.

Tip

Denne pølse gør sig godt varmrøget. Så hvis du har mulighed for at ryge den, kan det i den grad anbefales.

Ingredienser

500 g magert svinekød f.eks. skinkekød
450 g svinebryst
20 g salt
1 tsk peber
20 g frisk løvstikke
½ dl æblemost
svinetarm (udblødte)