Sådan gør du
Salat
Rib kålbladene af stokkene, men gem stokkene. Pluk kålbladene i små buketter, og læg dem i koldt vand i ca. 25 minutter, så bladene bliver helt sprøde. Skær stokken meget fint, og giv den et opkog i letsaltet vand. Sigt vandet fra, og kom stokken i det kolde vand sammen med bladene. Sigt vandet fra grønkålsbladene og stokkene. Slyng dem tørre i en salatslynge eller i et viskestykke.
Tag kernerne ud af granatæbleskallen ved at banke på skallen med en grydeske, så vil de røde kerner poppe ud. Fjern eventuelle skalrester og hvide hinder. Halvér avokadoen, fjern skal og sten, og skær kødet i skiver. Dryp med lidt af limesaften. Snit rødløget i tynde strimler, og smag yoghurten til med sukker, lidt limesaft, salt og peber.
Tahindressing
Rør tahin, dijonsennep, limesaft, honning, spidskommen, finthakket hvidløg og olivenolie sammen til en dressing. Smag til med salt og peber.
Vend kålen med ca. halvdelen af dressingen, og lad den trække i 10 minutter. Vend derefter kålen med granatæblekerner, avokado og rødløg. Krydr med salt og peber, og justér evt. smagen med lidt mere limesaft.
Anret salaten på et fad eller i en skål, og fordel resten af dressingen og yoghurten på salaten.
Ingredienser
Salat
300 g grønkål
½ granatæble
1 avokado
½ saft af lime
½ rødløg
2 spsk yoghurt 10%
½ tsk sukker
salt og peber
Tahindressing
1 ½ spsk tahin
1 tsk dijonsennep
4 spsk limesaft
1 ½ spsk honning
1 tsk spidskommen
½ fed hvidløg
½ dl olivenolie
salt og peber