Tilbage til opskrifter

Grøn salat med grillede forårsløg, grønne asparges, sprød brødcrumble og mormordressing

Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Forårsløg og asparges

Forårsløg: Skyl og orden forårsløgene, og vend dem herefter med lidt olie, salt og peber. Steg dem af på panden, til de har fået god farve.

De grønne asparges skylles, ordnes og bunden skæres af. Blancheres meget kort og køles af i koldt vand.

De hvide asparges vendes med lidt salt og saltes i ca. 1 times tid. Herefter laves lagen til de hvide asparges, hvor vand, lys eddike og honning koges op. De saltede hvide asparges overhældes med den varme lage, og afkøles på køl.

Brødcrumble

Vend pankoraspen med det brunede smør, salt og peber. Rist det hele på panden eller i ovnen til det er gyldent.

Mormordressing

Bland alle ingredienserne sammen og pisk/blend forsigtigt til al sukkeret er opløst.

Ramsløgsolie

Spinat og ramsløg blendes sammen med olie og salt i blenderen i 6-7 min. Olien skal nu trække i ca. 1 døgn, og herefter sigtes i fin sigte. Det er vigtigt at olien ikke bliver presset igennem, da den vil blive grumset.

Ingredienser

Forårsløg og Asparges

10 stk forårsløg
10 stk grønne asparges
2 ½ stk hvide asparges
smagsneutral olie
salt
10 g lys eddike
5 g honning

Brødcrumble

40 g grov panko rasp
3 g brunet smør
salt
peber

Mormordressing

75 g kærnemælk
25 g fløde
6 g citronsaft
2 ½ g sukker
salt
evt lidt xanthan gummi til at justere tykkelsen

Ramsløgsolie

12 ½ g blad spinat
7 ½ g ramsløg
50 g smagsneutral olie
salt