Sådan gør du
Kål
Skyl det hele kålhoved, og dryp det godt af. Skær det i 4 både på langs; behold så meget af stokken som muligt, så den holder sammen på stykkerne. Vend kålstykkerne med en smule olie og salt. Grill dem ved høj varme i 2-3 minutter på hver side, til de har en flot grillet overflade; hvis du ikke har gang i grillen, så brug en grillpande eller en almindelig pande.
Dressing
Rør eddiken med honning, olivenolie og anis- eller fennikelfrø. Smag til med salt og peber, og sæt dressingen til side.
Hestebønner
Pil først bønnerne ud af bælgene, og pil derefter den lyse skal af hver enkelt bønne. Bring en gryde med letsaltet vand i kog, kom halvdelen af bønnerne i vandet, og kog dem i højst 20-30 sekunder. Si vandet fra, og kom bønnerne i en blender sammen med olivenolie og citronsaft. Blend til en glat puré. Smag til med salt og peber og ca. halvdelen af dressingen.
Ved servering
Skyl forårsløgene grundigt, og skær dem i tynde skiver. Skyl sødskærmen, og dryp den godt af – gerne i en salatslynge. Smør bønnepuréen rustikt ud på et fad eller en tallerken, og anret kålen oven på. Vend de rå bønner med dressingen. Drys bønnerne og al dressingen over kålen sammen med sødskærm, forårsløg og feta.
Ingredienser
Kål
1 spidskål eller sommerkål (ca. 500 g)
1 spsk koldpresset olivenolie
havsalt
Dressing
½ dl hyldeblomsteddike (eller anden lys eddike)
1 spsk honning
¾ dl koldpresset olivenolie
½ tsk anisfrø eller fennikelfrø, knuste
Hestebønner
2 kg hestebønner (ca. 4-500 g pillet vægt)
½ dl koldpresset olivenolie
2 spsk citronsaft
Desuden
2 forårsløg
1 håndfuld sødskærm (også kaldet spansk kørvel; eller andre friske krydderurter)
100 g feta - gerne fårefeta
havsalt
friskkværnet peber