Tilbage til opskrifter

Fiskefrikadeller med remoulade

Hvis du vil lave gode fiskefrikadeller, så start med hakket torsk eller en anden billig torskefisk – ikke med færdigblandet fars. Du kan også købe rødspættefileter, når de er billige i supermarkedet, og hakke dem selv med en stor kniv eller i en foodprocessor

Sådan gør du

Fiskefrikadeller

Sørg for, at den hakkede fisk er helt kold – hvis du selv har hakket den, så sæt den i køleskabet i 20 minutter eller i fryseren i 10. Rør den hakkede fisk med salt og peber grundigt i 1-2 minutter, til farsen bliver fast, rør sammenpisket æg, fintrevet citronskal, finthakket dild i farsen, og rør til sidst fløde/mælk og kartoffelmel i, til farsen er blandet og jævn. Sæt den i køleskabet, til du skal bruge den (lav evt. remouladen imens).

Når du skal stege dellerne, så varm en pande op til mellem varme med lige dele smør og olie, ca. 2-3 spsk. i alt. Form fiskefarsen til frikadeller med en spiseske, og steg dem på hver side i 4-5 minutter, til de har en flot stegeskorpe og er netop gennemtilberedte. Har du lavet dem i god tid, kan du lune dem kort i ovnen ved spisetid.

Remoulade

Riv blomkålen groft på et rivejern. Sæt en kasserolle over med saltet vand. Når vandet koger, så kom blomkålen i, og giv den 1 minut. Si vandet fra, og lad blomkålen køle af.

Hak de syltede agurker fint, og rør dem i mayonnaisen sammen med gurkemeje, karry, sød sennep, tørret estragon og den afkølede blomkål. Smag til med salt og peber, og juster syre/sødme med lage fra de syltede agurker eller lidt æbleeddike eller citron.

Blomkålssalat

Skær blomkålen tyndt, og vend dem med lidt salt og citronsaft og evt. et dryp olie. Du kan også piske en vinaigrette, hvis det skal være mere fuldendt – se side 269.

Ingredienser

Fiskefrikadeller

250 g grofthakket torsk (eller anden hvid fisk)
1 tsk fint salt
1 tsk fintrevet citronskal
1 tsk peber
1 sammenpisket æg
1 spsk finhakket dild
3 dl fløde
1 spsk kartoffelmel
olie eller smør til stegning

Remoulade

50 g blomkål
2 spsk syltet drueagurk
3 dl mayonnaise
1 knivspids karrypulver
1 tsk sød sennep
1 tsk tørret estragon

Blomkålssalat

1 blomkål
citronsaft